Elimizdeki kadro hedefe ulaşacaktır

Güncelleme Tarihi:

Elimizdeki kadro hedefe ulaşacaktır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2022 15:55

Transfer tahtasının açılması durumunda bir forvet almayı düşündüklerini, olumsuz bir gelişme karşısında B ve C planlarının hazır olduğunu aktaran deneyimli teknik adam, “Sezon başında söylediklerimin arkasındayım. İnandığım doğrudan şaşmam” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’e verilen araya, 45 puan ve 2 gol averajı ile ikinci sırada giren MKE Ankaragücü, 6 Şubat’ta başkent derbisinde karşılaşacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını Antalya’daki kampta sürdürüyor.
Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, transfer yasağının kalkması halinde forvete takviye yapacaklarını belirtti.
Şampiyonluk hedefiyle başladığı Spor Toto 1. Lig’de başarılı bir sezon geçiren Ankaragücü, son yıllarda her transfer sezonunda olduğu gibi bu ara dönemde de transfer yasağı sorunuyla karşı karşıya kaldı. Alacakları ödenmediği gerekçesi ile FIFA’ya giden 9 oyuncusuyla anlaşmaya çalışan Ankaragücü yönetimi, önceki sezonlarda olduğu gibi yine son ana kadar bu sıkıntıyı çözmek adına girişimlerini sürdürmeye kararlı.
Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, takımın iyi durumda olduğunu belirtip, “Antalya’da kamp yapmak aklımızda yoktu ancak Ankara’daki hava şartları nedeniyle buradayız. Sağlıklı bir ortamda antrenmanlarımızı yapıyoruz. Kamp gayet iyi ve verimli geçiyor” dedi.

TEK EKSİK BÖLGE SANTRFOR

Önlerinde uzun bir maç periyodu olduğunu söyleyen Mustafa Dalcı şöyle konuştu:
“Bizim eksik olan tek bölgemiz santrfor. Sezon başında aramıza katılan Nadir Çiftçi’nin devre bitimine doğru takımdan ayrılması sonrası orayı yalnızca Eren ile doldurmaya çalışıyoruz. Transfer yasağı açılırsa bir santrfor almayı düşünüyoruz. Tahta açılmazsa, bu duruma karşı da hazırlıklıyız. B ve C planlarımız mevcut. Sezon başı kadro mimarisi yaparken uzun vadeli ve olumsuz senaryoları da ele alarak düşünmek gerekiyor. Bi de buna göre hareket ettik. Geniş ve kaliteli bir kadro yaptığımızı düşünüyorum. Yönetim, ben ve Emre Yıldız koordineli çalıştık. Tüm oyuncular bizim insiyatifimizdeydi ve yönetim bize bu gücü vermişti. İstediğimiz her oyuncuyu aldık. Futbolda eksikler bitmez. 10 puan ileride bile olunsa transfer istenilebilir. Bugün transfer yasağımız var, Olmasaydı yalnızca santrfor alırdık. O da zaten giden oyuncumuzun yerini doldurmak için. Kurduğumuz kadroya çok güveniyoruz.”

SÖZLERİMİ EYLEME GEÇİRDİM

“Sezon başında kadroyu kurarken hedefimiz iyi futbol oynamak ve ilk sıralarda yer almaktı. Geldiğimiz noktada, bu durumun bizi yanıltmadığını ifade edebilirim. Kurduğumuz kadroya çok inandım, hala da inanmaya devam ediyorum. Bu yüzden transfer yasağının olması beni endişelendirmiyor. Elimizdeki kadro benim için yeterli. Transfer sezonu başlamadan, oyuncularımla yaptığım toplantıda onlarla başladığımı ve onlarla devam etmek istediğimi söyledim. Ne birilerinin gitmesini ne de birilerinin gelmesini istemiyorum dedim. Çünkü tamamen inandığım oyuncuları buraya topladım. Dolayısıyla inandığım doğrudan şaşmam. Bugün de 2 ay önce söylediklerimi eyleme geçirmem beni ayrıca mutlu ediyor.”
Ankaragücü, bu sezon Mustafa Dalcı yönetiminde çıktığı 21 maçta; 14 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 4 kez de yenildi. Sarı-lacivertliler, bu performansla 45 puan toplayıp, 2 gol averaj eksiğiyle lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’un gerisinde 2. sırada yer aldı. Dalcı’nın öğrencileri, 21 karşılaşmada, 34 kez rakip ağları havalandırırken, kalesindeki 18 gole engel olamadı.
Başkent temsilcisi, ligdeki 4 yenilgisini de dış sahada yaşarken, kendi seyircisi önünde maç kaybetmedi.

EMAKE EZE’NİN İSMİ MASADA

Ankaragücü’nün, transfer tahtasını açması durumunda forvet hattını güçlendirmek için kadroya katmayı planladığı ismin, Ankara Keçiörengücü’nde forma giyen Emake Eze olduğu ileri sürülüyor. Nijeryalı forvet, mor-beyazlı takımda çıktığı 20 maçta 9 gol atarken, gol krallığı yarışında üst sıralarda yer alıyor. Eze, ligin ilk yarısında oynanan ve Ankaragücü’nün 2-1 kazandığı derbide, Keçiörengücü’nün golünü atmıştı.
Ankaragücü’nde uzun süredir forma şansı bulamayan savunma oyuncusu Erdi Dikmen’i, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Daniel Lukasik’e talipler çıktı

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nde, sezonun ilk yarısında sadece 1 lig maçında forma şansı bulan Daniel Lukasik’e, ülkesi Polonya’dan 2 kulübün talip olduğu belirtiliyor.
Ankaragücü ile sözleşmesini fesih etmek için görüşmeler yapan Polonyalı futbolcuyu, ülkesinin Radomiak Radom ve Stal Mielec takımlarının istediği ifade edildi. Radomiak Radom 18 takımlı Ekstraklasa Ligi’nde 4. sırada yer alırken, Stal Mielec ise 8. basamakta.

ÖNCE KİRALIK OLARAK GELDİ

2 sezondur Ankaragücü’nde forma giyen Lukasik, Gdansk takımından önce kiralık olarak transfer edilmiş, daha sonra bonservisi alınmıştı.
Geçen sezon 23 maçta forma giyen ve 2 gol atan Polonyalı ön libero, bu sezon sadece 1 müsabakada 57 dakika forma giyebildi.
Lukasik’in Ankaragücü’nde forma şansı bulamaması nedeniyle ülkesine geri dönmek için çaba sarf ettiği ve Ankaragücü ile ilişkisini kestikten sonra Radomiak Radom ve Stal Mielec takımları ile masaya oturacağı ifade edildi.
Lukasik, Ekstraklasa’da 165 maçta forma giyerken, 5 kez de Polonya Milli Takımı’nda görev yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!