Elektronik atık eşyaya dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Elektronik atık eşyaya dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2015 01:11

Elektronik atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek isteyen öğrenciler, topladıkları atıklardan eşyalar yaptı. Robottan duvar panosuna, kalemlikten hayvan barınağına kadar farklı ürünler ortaya koyan öğrenciler, pazar günü sergi açacak.

Haberin Devamı

Yükselen Koleji öğrencileri elektronik atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek amacıyla ilginç bir projeye imza attı. Öğrenciler, e-atıkların dönüştürek doğayı koruma bilincini diğer arkadaşlarına da anlatmak amacıyla, kullanım ömrü dolmuş bilgisayar, telefon gibi elektronik malzemelerden gündelik yaşamda kullanılan eşyalar yaptı. Öğrenciler, CD’lerden salyangoz, balık, duvar saati, saksı; klavye tuşları ile çerçeve, kalemlik, anahtarlık, telefonlarla aydınlatıcı; harddiskle saat; televizyondan duvar panosu ve hayvan barınağı; robot, uçak, kuş, köpek gibi birçok yaratıcı ürün ortaya koydu. Öğrenciler yaptıkları ürünleri Pazar günü CEPA AVM’de açacakları sergi ile Ankaralıların beğenisine sunacak. Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Gülnur Çelebi ve Hasret Enç konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ KAZANDIRMAK İÇİN

Haberin Devamı

“Eskimiş, bozulmuş veya kullanılmayan elektrik ya da pille çalışan ürünlerin tamamı elektronik atık olarak çöpe atılıyor. Atılan bu atıklar toprağa, havaya, suya ağır metaller ve kimyasal kalıntılar bırakıyor. E-atıkları doğaya atarak, doğamızı yüzyıllarca kendini toparlayamayacağı bir düşmanla baş başa bırakıyoruz. Çocuklarımıza e-atıklarını dönüştürerek doğayı koruma bilincini kazandırmayı hedefledik. E-atıkları nasıl geri dönüştüreceğimiz üzerine çalışmalar yaptı. E-atıklar ile yaptığımız ürünler bu soruna dikkat çekmek için. Çankaya Belediyesi E-atık Birimi ile görüşmelere başladık ve sene sonunda biriktirdiğimiz e-atıklar fabrikaya götürülerek geri dönüştürülecek. Projemiz öğrencilerimizin evlerinde ve çevrelerinde bulunan elektronik atıkları okulumuza getirmesiyle hızla devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!