Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 20:11

Oda Başkanı kurbanını Kızılay’a bağışladı

ANKARA Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, kurbanını Kızılay’a bağışladı. Türkiye Kızılay Derneği Genel Sekreter Muzaffer Komit’i dernek binasında ziyaret eden Uzun, bayramda kesmeyi planladığı kurbanın parasını, makbuz karşılığında Türkiye Kızılay Derneği’nin kampanyasına bağışladı. Uzun, daha önce de Kızılay’a ayakkabı bağışında bulunduklarını hatırlatarak, bundan sonra da desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Kızılay’ın kurban bağışı kampanyasını oda üyelerine de cep telefonu mesajıyla duyurduklarını belirten Uzun, kampanyaya önemli ölçüde katılım beklediklerini söyledi.

ETLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE Türkiye Kızılay Derneği Genel Sekreteri Muzaffer Komit de Oda Başkanı Uzun’a katkısından dolayı teşekkür etti. Kurban bağışı kampanyasının arife gününe kadar süreceğini belirten Komit, bağışlar karşılığında elde edilen etlerin kavurma haline getirilerek 2,5 kilogramlık teneke kutularda ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi. Kurban kesiminin din görevlisi gözetiminde hijyenik koşullarda gerçekleştirileceğini anlatan Komit, kesim sırasında bağış sahibine cep telefonu mesajı göndererek, kurbanının kesildiğini duyuracaklarını belirtti. Komit, ayrıca bağış sahibine de yarım kilogramlık teneke kutuda kurban etinden yapılmış kavurma verileceğini ifade etti.

Bayram’da korsan otobüs uyarısı

TÜM Otobüsçüler ve İşletmecileri Federasyonu (TOFED), bayram tatili boyunca yapılacak yolculuklarda, izinsiz taşıma yapan "korsan" otobüs firmalarına dikkat edilmesini istedi. TOFED Genel Başkanı Mustafa Yıldırım ve TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin imzasıyla yapılan açıklamada, hafta sonu ile birleşen kurban bayramındaki 5 günlük tatil döneminde yolculuk talebinde artış olacağı ve tatil kapsamına giren yılbaşı da düşünüldüğünde talebin daha da artacağı bildirildi. Mevcut ulaşım sistemlerinin kapasitelerinin ve Hac’da görevlendirilen otobüsler nedeniyle, karayolu yolcu taşıma kapasitelerinin bazı hatlarda talebe cevap veremeyeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Aşırı talep karşısında seferlerin yetersizliği sonucu oluşan bu durumu istismar edecek bazı kişilerin bundan faydalanma yoluna gitmeleri mümkün görülmektedir. Sektörümüzün dışından kişilerce bu fırsatçılık yapılabileceği gibi az da olsa çıkabilecek bazı olumsuz sektör unsurlarının da bu yanlış anlayış içine girerek sektör itibarına zarar vermeleri ve bunun yanı sıra yolcuları mağdur etmeleri ihtimal dahilindedir."

TESKOMB’dan esnafa 1.3 milyon YTL

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), ihracata yönelik üretim potansiyeline sahip esnaf ve sanatkarlara 1.3 milyon YTL’lik ihracat kredisi verecek. TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül düzenlediği basın toplantısında, çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren, 22 esnaf ve sanatkara ihracat destek kredisi vereceklerini açıkladı. Akgül, söz konusu kredinin 1 milyon 316.4 bin YTL tutarında, sıfır faizli ve 3 yıl vadeli olduğunu belirtti. Esnafa makine ve hammadde alımı için verilen kredinin tamamen TESKOMB kaynaklarından verildiğini vurgulayan Akgül, "Biz lüks tüketime para harcamadık ve tasarruf ettik. Bu kredi böyle veriliyor" diye konuştu. Prosedür işlemlerinin biter bitmez bugün (dün) itibariyle kredi almaya hak kazanan esnafa paralarının dağıtılmaya başlanacağını anlatan Akgül, "Bu ilk adımdı. Esnafın yurtdışına açılabilmesi için, gelecek yıl ihracat destek kredisi çalışmasının daha çok esnafa ve daha büyük tutarlarda verilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Engün : Umut verici gelişme

TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına yapılacak zammı değerlendirirken, enflasyon farklı taleplerinin hükümet tarafından dikkate alınmasının umut verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Aplikasyon ihalesi iptal

YENİMAHALLE Belediye Başkanlığı Yakacık Güney parselasyon planının aplikasyonu için açtığı ihaleyi, 21 Kasım 2006 tarihinde iptal etti. 11 Ocak 2007 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilen ihale, yayım hatasından dolayı iptal edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!