Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 00:00

Teklifler alındı

BOTAŞ’ın, ithal doğalgazın depolanmasına yönelik Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Projesinin Çevresel İzleme Hizmetleri Danışman seçimine dönük yaptığı ihalede teklifler alındı. Projenin ihale sürecinde genel danışman seçiminin ardından, ikinci paket olan çevresel izleme danışmanı seçimi için Botaş Genel Müdürlüğünde yapılan ihalede, toplam 6 şirket teklif verdi. Buna göre, ihale sonucunda Botaş, teknik puan ve mali tekliflere göre, teknik puanın yüzde 80’i, mali teklifin yüzde 20’si alınarak yapılacak değerlendirmeye göre sıralama yapacak. Sıralamada birinci olan firma ile sözleşme müzakeresi yapılacak, mutabakat sağlanması halinde de sözleşme imzalanacak.

Zararlar ödenecek

DOĞALGAZ ulaşmadığı için üretimini LPG veya LNG ile yapan seramik üreticilerinin, LPG ve LNG ile doğal gaz arasındaki fiyat farkından kaynaklanan ve bu yıl sonuna kadar olan zararları 31 Mart 2007’ye kadar ödenecek. Enerji Bakanlığının "Üretimlerini Likit Petrol Gazı (LPG) veya Likit Naturel Gaz (LNG) ile Yapan Üreticilerin Zararlarının Karşılanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ"de yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

TESK’ten sel yardımı

TESK Genel Başkanı Derviş Günday, Güneydoğu’da çok sayıda kişinin ölmesine neden olan sel felaketinden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, selden zarar gören esnafa, imkanları ölçüsünde yardım yapacaklarını bildirdi.

Doğalgaz zammına tepki

TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, doğalgaza yapılan zammı eleştirirken, "Görevlerini suiistimal ederek kurumu zarara sokan BOTAŞ yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Apartman görevlisi eşlerine sağlık hizmeti

KAVAKLIDEREM Derneği ile Özel Nisan Kavaklıdere Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi’nce, Kavaklıdere’deki apartman görevlilerinin eşlerine kadın sağlığı konusunda ücretsiz sağlık hizmeti verilecek. Kavaklıdere Sineması’nda, proje hakkında apartman görevlileri ve eşlerini bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.Toplantıda, iki kurumun ortak projesi kapsamında, apartman görevlisi eşlerine doktor görüşmesi, muayene ve ultrasonla takipten oluşan ücretsiz hizmet sunulacağı belirtildi. Yetkililer, 500 apartman görevlisinin eşinin, 31 Aralık 2006’ya kadar, Özel Nisan Kavaklıdere Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi’ne başvurarak ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanabileceğini bildirdi. Toplantıda, apartman görevlileri ile Kavaklıderem Derneği arasındaki iletişimin, hem ihtiyaçların karşılanmasına hem de semtin güzelleştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Yerel yönetim uzmanı yetişecek

YEREL yönetim alanındaki kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini arttırmak amacıyla 70 kişiye "Yerel Yönetim Eğitim Uzmanlığı ve Yerel Mali Yönetim Danışmanlığı" eğitimi verilecek. 15 Ağustos 2005 tarihinde uygulamaya konulan "Yerel Yönetim Reformu Programına Destek Projesi" kapsamında İçişleri Bakanlığı ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) işbirliğiyle "Yerel Yönetim Uzmanı ve Mali Danışman Yetiştirme Eğitim Programı" düzenlenecek. Yerel yönetim kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini artırmak, Türkiye’deki yerel yönetim reform programına destek olmak amacıyla düzenlenecek çalışma Avrupa Birliği (AB) MEDA Fonundan finanse edilecek.

70 KİŞİ EĞİTİLECEK: Türkiye genelindeki tüm yerel yönetim çalışanlarına açık olacak eğitim programlarına katılmak üzere yazılı ve sözlü sınavla toplam 70 kişi (20 kişi Yerel Yönetim Eğitim Uzmanı eğitimi ve 50 kişi Yerel Mali Yönetim Danışmanı eğitimi için) seçilecek. Program kapsamında yerel yönetim eğitim uzmanı ve yerel mali yönetim danışmanı olacak adaylara İçişleri Bakanlığı ve TODAİE tarafından 90 günlük bir eğitim programı uygulanacak. Programın 75 günlük bölümü temel eğitim, 15 günlük bölümü ise uygulamalı eğitim şeklinde olacak. İçişleri Bakanlığı, yetiştirilecek elemanlardan yerel yönetim reformunun uygulanmasında, eğitim ve mali danışmanlık hizmetleri alanlarında yararlanacak.

ADAYLAR İZİNLİ SAYILACAK: Seçilen adaylar, eğitim süresince TODAİE Kuruluş Kanununun 15. maddesi uyarınca tüm özlük hakları saklı kalmak üzere kurumlarınca izinli sayılacak. Temel eğitim ile uygulamalı eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek. Sertifika alan uzmanlar, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurduğu mahalli idare birlikler, köylere hizmet götürme birliklerinin personeline eğitim vermeye yetkili olacak. Bu kişiler, ayrıca mahalli idare personeline yönelik eğitim programları ile Belediye Kanunu ve İl Özel İdaresi Kanununa göre kurulacak denetim komisyonlarında öncelikli olarak görevlendirilecek. Eğitim programlarına katılmak isteyenler konuya ilişkin yönergeye www.mahalli-idareler.gov.tr ve www.todaie.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilir. Eğitim programlarına başvuru süresi ise 6 Kasım 2006 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Anadolu yaban koyunu sayısı bin 500’e ulaştı

ÇEVRE ve Orman Bakanlığının 1966 yılında başlayan Anadolu Yaban Koyunu projesi, türün popülasyonunu bin 500’e ulaştırdı. 40 yıldır Konya Bozdağ’da yürütülen çalışmayla bölgeye özgü yaban koyunu Ankara Nallıhan ve Karaman Karadağ gibi doğal yaşam alanlarına yeniden kavuşturuldu. Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Anadolu’ya özgü yabani koyun neslinin artık tehlikede olmadığı, 35 olan yaban koyunu sayısının 40 yıllık çalışmalar sonunda bin 500’e çıkarıldığı belirtildi. Konya Bozdağ’da yürütülen Anadolu Yaban Koyununun Eski Yaşam Alanlarına Yeniden Yerleştirilmesi Projesi’nde gelinen yeni aşamada yabani tür, Ankara Nallıhan ve Karaman Karadağ’da bulunan doğal yaşam alanlarına yerleştirildi. Doğal yaşam alanında kavuşan türün 20 üyesine verici takıldı ve izlemeler sonucunda yüzde 60’a varan üreme oranı tespit edildi. Bakanlık açıklamasında bu üreme oranlarının doğal yaşam alanlarına yerleştirilen yaban koyununun bölgeye uyum sağlamasının göstergesi olduğunu belirtti. Bakanlık ayrıca, Anadolu’ya özgü bu yabani koyun türünün korunması ve üretimi için çalışmaların devam ettiğini de bildirdi.

Balkan kentleri belediye başkanları Ankara’da buluşuyor

BÜYÜK Balkan Kentleri Belediye Başkanları 7. Dostluk ve İşbirliği konferansı, bu akşam konuk başkanların onuruna verilecek resepsiyonla başlayacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkan Ülkeleri Büyük Kentler Ağı (BALCINET) tarafından düzenlenen konferansa, 8 ülkeden 32 kentin belediye başkanı davet edildi. Konferansa, Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Romanya ve Sırbistan Karadağ’dan büyük kentlerin belediye başkanları katılacak. Konferans dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün saat 19.00’da Hilton Oteli’nde konuk başkanlar onuruna resepsiyon verecek. Konferans, Cumartesi günü saat 10.00’da Sheraton Oteli’nde saat 10.00’da başlayacak.

Yoksul öğrencilere bot ve kaban yardımı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, yoksul 264 öğrenciye bot ve kaban yardımı yaptı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yardımlardan Bala’ya bağlı Karaali beldesindeki Karaali Yatılı İl Bölge Okulu’nda öğrenim gören öğrenciler faydalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, yardım dolayısıyla okulda düzenlenen törende, öğrencilerin manevi olarak belediyenin koruması altında olduğunu söyledi. Öğrencilere ayrıca sebze, meyve ve süt dağıtacaklarını belirten Nevin Gökçek, ayrıca, içinde diş fırçası, macun ve sabun bulunan temizlik paketi de armağan etti.

El sanatları fuarı

ANKARA 12. Sanat ve El Sanatları Fuarı, 25 ülkeye ait sanat ve el sanatı ürünleriyle farklı kültürleri biraraya getiriyor. Fuar, 4-12 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 11 yıldır dünyanın çeşitli bölgelerinden farklı kültürlere ait birbirinden zengin ve değerli el sanatı ürünlerini bir araya getiren fuar bu yıl da 25 ülkenin geçmişten bugüne sanat ve el sanatlarında somutlaşan kültürel birikimleri, dokuz gün boyunca Ankaralılarla buluşacak. Fuarla, 150’ye yakın katılımcıya ait sanat eserleri ve el sanatı ürünleri sergilenecek.

Etkinlik kapsamında klasik müzik dinletileri, seramik show’lar, dans ve fotoğraf gösterileri, kukla tiyatrosu, ressamların canlı performansları ve ney dinletileri gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!