Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2006 00:00

THK’da sigorta ihalesi açıldı

TÜRK Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı, sigorta işi yaptırmak üzere ihale açtı. THK Genel Başkanlığı, envanterinde bulunan muhtelif cins ve miktardaki hava ve kara araçları ile Ankara ve İzmir’de bulunan paraşüt kuleleri ile muhtelif gayrimenkuller ve çelik kasanın sigortalarını yaptıracak. Sigorta süresi, 1 Ocak 2007 tarihinden geçerli olmak üzere 1 yıllık süreyi kapsayacak. Teknik şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise 12 Aralık 2006 tarihinde saat 14.00’e kadar THK Genel Evrak Servisi’ne verilecek.

Korsan yazılım için işbirliği girişimi

YAZILIM lisans haklarını korumak üzere faaliyet gösteren Business Software Alliance ile Türkiye Bilişim Derneği, sektörü korsan yazılıma karşı ortak çaba göstermeye çağırdı. BSA Genel Koordinatörü Tolunay Tomruk ve TBD Hukuk Çalışma Grubu Başkanı Av. Mehmet Ali Köksal yaptıkları açıklamada, korsan yazılımın Türk bilişim sektörünün önünü kapattığını vurguladılar. Tolunay Tomruk, Ortadoğu ve Afrika’da korsan kullanımın yüzde 57, Türkiye’de ise yüzde 65 olduğunu bildirdi. Tomruk, Türkiye’de, bu oranın yüzde 10 düşürülmesiyle 36 bin kişiye istihdam sağlanabileceğini ve Türkiye’nin bölgesinde bilişim sektörünün en büyüğü olabileceğini kaydetti.

Muhasebe standardı tebliği

Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu’nun "Sunuma İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı" tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ’de, finansal araçların borç veya özkaynak olarak sunulmaları ile finansal varlık ve borçların netleştirilmesiyle ilgili ilkeler belirlendi.

Maliye Bakanlığı’nda atama

İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanlığına Kurul Üyesi Ömer Duman atandı. Aynı zamanda Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü görevini yürüten Duman’ın atama kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!