Ekim sonunda bahar havası

Güncelleme Tarihi:

Ekim sonunda bahar havası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2022 16:25

Atakaş Hatayspor’u 4-1 yenen sarı-lacivertliler 11 puana yükseldi. Teknik Direktör Ömer Erdoğan, zorlu bir fikstürden çıktıklarını belirtip, “Talihsiz maçlar kaybettik ancak motivasyonumuzu her zaman yukarıda tuttuk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Atakaş Hatayspor’u, Eryaman Stadı’ndaki maçta 4-1 yenen MKE Ankaragücü, şu ana kadar sezondaki en farklı galibiyetini alırken, ilk kez üst üste iki maçtan puan çıkarmayı başardı. Geçen hafta Bitexen Giresunspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, bu hafta sonunda Atakaş Hatayspor engelini 4 golle geçti. Başkent ekibi, daha önce sezonun ilk haftasındaki Konyaspor maçında bir puan, 7. haftadaki Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında 3 puan, 9. haftadaki İstanbulspor müsabakasında 3 puan alırken, bir sonraki maçlarda sahadan yenik ayrıldı.Ankaragücü, Süper Lig’in 13. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak.

Ekim sonunda bahar havası

Haberin Devamı

ATTIĞIMIZ GOLLERDEN FAZLASINI KAÇIRDIK
Aldıkları 4-1’lik galibiyetten ötürü büyük mutluluk duyduğunu ifade eden MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, şöyle konuştu: “Bizim için çok önemli bir galibiyet. Zorlu bir fikstürden çıktık. Her hafta oyununun üzerine ekleyen bir Ankaragücü takımı vardı. Talihsiz maçlar kaybettik. Hak ettiğimiz puanları alamadık. Bunun iyi tarafı motivasyonumuzu hep yukarıda tuttuk. Bir tarafta da oyuncularımın üzerinde hep kazanma baskısı vardı. Bu takım buralara layık değil, daha iyi yerlere çıkması gerekiyor. Hatayspor karşısında, iyi bir futbolla iyi bir sonuç almamız gerekiyordu. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmadı. Maçı domine eden bir oyun oynadık. 4 gol attık belki de 4-5 tane yüzde yüz gol pozisyonuna girdik. En önemlisi buradan 3 puanla ayrılmaktı. Daha yukarılara tırmanmamız gerekiyor. İyi bir takımız. Çok çalışıyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olur. Başarının en büyük mimarları oyuncularım, onları canı gönülden tebrik etmek istiyorum.”

ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ

“Hatayspor, kazandığı toplarla hızlı hücuma çıkan bir ekip. Bunu iyi analiz ettik ve planımızı ona göre yaptık. Oyuncularımız da maç öncesi söylediklerimizi sahada çok iyi uyguladı. Her zaman hücum futbolunu düşündüğümü söyledim. Hatay maçında da bunu oyun alanına yansıttık. Rakibe, penaltı dışında pozisyon vermedik. Taraftarımız mağlup olduğumuz maçlarda bile bizi sonuna kadar destekledi. Bu bizim üzerimize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Biz de taraftarlarımıza iyi futbol ile galibiyet yaşatmak için sorumluluğumuzun farkındaydık. Tabi ki bu sonucu kutlayacağız fakat Cuma günü Kasımpaşa deplasmanı var. Aynı ciddiyetle, aynı konsantrasyonla inşallah oradan güzel bir sonuç alarak Ankara’ya dönmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

JESE DE HER OYUNCU GİBİ OYNAMAK İSTİYOR

Erdoğan, İspanyol futbolcu Jese Rodriques oyundan çıkarken yaşadığı diyalog ile ilgili olarak da şunları söyledi: “2-0 riskli bir skordur. Jese’nin yorgunluktan dolayı savunma dönüşlerinde sıkıntıları başlamıştı. Onu oyundan alırken maç 3-0 oldu. Kendisi de ‘3-0 oldu, oynayabilirim’ ricasında bulundu. Ben de ona ‘Sahada kaldığın sürede performansından çok memnunum’ dedim. Jese ile bizim aramız çok iyi. O da bana samimiyetinden öyle bir ricada bulundu. Herhangi bir tepki yok. Biz oyuncuları test sonuçlarına göre oynatırız. Geldiğimizde durumu yüzde 20-30’lardaydı. O durumda oynatamazdık. Sakatlık riski de olurdu. Futbolcu her zaman oynamak ister. ‘Maç oynayıp gelişirim’ der oyuncu fakat bu gerçek değil. Elimizde hangi oyuncuyu ne kadar değerlendireceğimize dair testler var. Jese büyük kariyere sahip olmasına rağmen, söylediklerimizi bizimle birlikte hareket ederek uygulamaya başladı. Bu kariyerde başka bir oyuncu, ‘Ben böyle de oynarım’ düşüncesinde olabilir. Gerçekleri yüzüne söyleyince bize hak veriyor.O çalışarak kendisi formayı aldı. Ben formaları asarım, oyuncular alır.”

Haberin Devamı

ZAHİD ŞU AN TAKIM ARKADAŞLARININ GERİSİNDE
Hatayspor karşısında kadroda yer almayan Ghayas Zahid’in diğer arkadaşlarının gerisine olduğunu belirten Erdoğan, oyuncuya karşı asla kapılarının kapalı olmadığını vurgulayıp, sözlerini şöyle tamamladı: “Geldiğimizden bu yana Bitexen Giresunspor maçının ilk yarısı dışında iyi oynadık. Giresunspor maçının ilk yarısında hiç memnun kalmadım. O saha şartlarında 1 puan alınca mutlu olmalısınız fakat kendimi mağlup gibi hissettim. Takımıma o futbolu yakıştıramadım. Puan anlamında daha iyi noktada olmalıydık. Buna yönelik çalışmaları yapacağız. Burası çok büyük bir camia. Çok düzgün bir başkanımız ve yönetimimiz var. Ekonomik anlamda Faruk Koca, en az Bursaspor gibi zor durumda olunan bir noktadan kulübü buraya getirdi. Biz de oyuncularımızla çalışmaya, gelişmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Ekim sonunda bahar havası

BU FARKLI YENİLGİNİN TEK SORUMLUSU BENİM

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise mağlubiyetin sorumluluğunu üstlendiğini belirterek, şunları söyledi:
“Maça iyi hazırlanamamızın nedeni ben olabilirim. Büyük maç kazandıktan sonra takımda bir rehavet olabilir. Bunu oyunculara iyi anlatamadığımı düşünüyorum. Neticesinde Ankaragücü’nü tebrik ediyoruz. Biz ise geçen hafta yendik, bu hafta yenildik. Çok zorlu maçlar geliyor, takımımızın durumu ortada. Sonuçta burada kaybettik. Maç içerisinde konuşulacak birçok şey var. İkinci golün incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence son dokunan Ankaragüçlü oyuncu. Hakemlere de bir şey diyemiyorum. VAR sisteminin burada müdahale etmesi gerekiyordu. Altını kazırsak bir sürü şey çıkar. İncelenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Penaltı haricinde rakip takımın kalesinde yer alamadık. Ben yapamadım, ben oyun sistemini geliştiremedim. Bütün suç benim. Geldiğimden beri en kötü mücadele ettiğimiz maç olduğunu söyleyebilirim. Bu mağlubiyet benim sorumluluğumda. İnşallah ilerleyen haftalarda maçlara daha iyi hazırlanacağız.”

Haberin Devamı

TARAFTARI SEVİYORUM BU KENTE BAĞLIYIM

Ankaragücü’nün, Hatayspor’u 4-1 yendiği maçın ardından sarı-lacivertli oyuncular yaptıkları açıklamalarda mutlu olduklarını dile getirdi. Maçın ikinci yarısının ortalarında oyundan alınan İspanyol forvet Jese Rodriguez, “Kazandığımız için mutluyuz. Bu taraftarı çok seviyorum. Onlar bana kendimi bu şehre ait hissettiriyor, bu şehre bağlıyım” dedi. Yasin Güreler, güzel bir galibiyet aldıklarını aktarıp, “İyi oynadık ve kazandık. Giresunspor maçı sonrası çıktığımız ilk antremanda Ömer Erdoğan takımı topladı ve ‘Beyler 6 gün sonra Hatayspor karşısında oynanacağımız harika futbol ve alacağımız farklı galibiyet için şimdiden hepinizi tebrik ediyorum demişti’ ifadelerini kullandı. Savunma oyuncusu Nihad Mujakic ise “Gördünüz değil mi? Sahada muhteşemdik, harika oynadık. Hak ettiğimiz bir sonuç aldık” diye konuştu.

 ÖZEL FORMA SATIŞA ÇIKTI

Ankaragücü’nün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı anısına hazırlattığı ‘Cumhuriyetin Gücü’ logosunun yer aldığı özel formaları satışa çıktı. MKE Ankaragücü’nün Hatayspor’u 4-1 yendiği maçta oyuncuların giydiği formanın büyük beğeni topladığı belirtiliyor. Formaların Ankaragücü ürünlerinin satıldığı mağazalarda satışa çıktığı aktarıldı.

BAKMADAN GEÇME!