Eğreti Gelinden sonra Eğreti Erkek

Güncelleme Tarihi:

Eğreti Gelinden sonra Eğreti Erkek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 00:00

Şükran Kozalı’nın, Atıf Yılmaz tarafından beyaz perdeye aktarılan "Eğreti Gelinler" adlı romanından sonra, son yazdığı "Eğreti Erkekler" kitabı da film olacak.

ASLINDA Matematik öğretmeni olan Şükran Kozalı uzun yıllardır Ankara’da yaşıyor. Yazmaya tutkuyla bağlı olduğunu söyleyen Kozalı, doğduğu kent Denizli’de 1930’larda geçen ve erkeklere gerdek gecesini öğreten eğreti gelinlerin hikayesini anlattığı romanının ardından, şimdi de eğreti erkeklerin hikayesini anlatıyor.

Gerçek eğreti erkekler var

Kitabında mitolojiden yola çıkarak aslında bugün hala yapılmakta olan bir uygulamayı anlattığını söyleyen Kozalı, "Eğreti Erkekler’de yapmak istediğim şey Eğreti Gelinler’in tam karşıtını yapmaktı. Bu insanlık tarihi içinde eğreti gelinler var ise, mutlaka yaşamış eğreti erkekler de vardı. Çünkü, tarihte cinsel motifli olaylar ilk olarak erkekler tarafından uygulanıyor. Bununla ilgili kitapları okudum, yöresel hikayeleri dinledim ve yazdım. Kitabım gerçek hikayelerle hayal ürünümün birleşimidir" dedi.

Erkeklerden biri Bilginer olsun

EĞRETİ Ekekler romanında eğreti erkeği iki anlamda kullanan Kozalı, ilk alamında kadınların yanında eğreti duran erkeklere gönderme yaparken, asıl "eğreti" sıfatını da "Döl yatağı boğulması yaşayan kadınlar ile bakire genç kızlara özel yağlarla özel masajlar yapan erkekler" için kullanıyor.

Yeşilçay’a kitap

Eğreti Erkekler romanının da önümüzdeki sene beyaz perdeye aktarılacağını söyleyen Kozalı, romanda kadınlara ve genç kızlara masajlar yapan eğreti erkeklerden birini mutlaka Haluk Bilginer’in canlandırmasını istediğini söyledi.

Denizli’de çekilmesi planlanan filmde masaj yapılan kadınlardan birinin ise, ilk filmde de rol alan Nurgül Yeşilçay olmasını isteyen Kozalı, kitabı okuması için Yeşilçay’a gönderdiğini ve kısa zamanda bir yanıt beklediğini söyledi.

Zambak yağı ile masaj

EĞRETİ Gelinler kitabını yazdığında Denizli halkının kitaba çok fazla olumsuz tepki gösterdiğini söyleyen Şükran Kozalı, Eğreti Erkekler’i bu hassasiyetleri göz önünde bulundurarak daha dikkatli yazdığını söylese de "Bahsi geçen eğreti erkekler gerçekte yaşadılar, yaşıyorlar" cümlesi de yine yöre halkının tepkisini toplayacağa benziyor. Şükran Kozalı, "Bu masaj tekniklerini ebelerden öğrenen erkekler histeri krizi geçiren kadınlara, ilk gece korkusu olan bakire genç kızlara ve cinsel anlamda istediği doygunluğu yaşayamayan kadınlara zambak yağı ile masaj yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!