EGO bir yılda 114 milyon 484 bin kilometre yaptı

Güncelleme Tarihi:

EGO bir yılda 114 milyon 484 bin kilometre yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2023 16:54

EGO Genel Müdürlüğü tarafından ayın şoförleri için düzenlenen teşekkür belgesi dağıtım töreninde EGO otobüslerinin 2022 yılı verileri de paylaşıldı.Otobüsler bir yılda 114 milyon 484 bin 291 kilometre yol kat etti. Bu rakamın dünyanın etrafında tam 2 bin 856 kez tur atmakla eşdeğer olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü’nün ‘ayın şoförü’ uygulamasında, 2022 Kasım ve Aralık aylarının sonuçları açıklandı. 1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Serdal Aşıcı, Sinan Dolaşık, 2. Bölge’den Halil Ünal, Hakan Karabağ, 3. Bölge’den Ramazan Kırpıkoğlu, Yusuf Ciğerli, 4. Bölge’den Davut Çimen, Necip Özdikmen ve 5. Bölge’den Hasan Yılmaz ile Hakan Serim ‘ayın şoförü’ olarak belirlendi. Ayın şoförlerine teşekkür belgeleri, 5. Bölge Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök ve Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer’in katılımıyla düzenlenen törenle verildi. Şoförlere teşekkür eden Genel Müdür Yardımcısı Tekbudak, “80 yıl önce 16 Aralık 1942 tarihinde kurulmuş olan EGO Genel Müdürlüğü’müz, Cumhuriyet ile büyüyen, geleneklerine bağlı, hizmet kalitesini sürekli arttıran, teknolojiye ve yeniliklere önem veren, toplu taşımada huzur ve güveni temsil eden bir kuruluştur. Vizyonumuz, Ankaralıları huzur ve güven içinde hayata taşıyan kurum olmak, misyonumuz ise kuruluşumuzca yürütülen ulaşım hizmetlerini en güvenilir, en hızlı, en ekonomik, en rahat, en çok memnuniyet verecek şekilde sunmaktır. Bu vizyon ve misyon doğrultusunda sunduğumuz hizmetlerle, siz değerli çalışma arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Mansur Yavaş’ın önderliği ile kuruluşumuzun itibarı giderek artmaktadır” dedi.
Tekbudak, 2022’ye ilişkin bazı istatistiki bilgileri de paylaştı:
*EGO otobüsleri 114 milyon 484 bin 291 kilometre yol kat etti. Bu, dünyanın etrafında tam 2 bin 856 kez tur atmakla eşdeğer.
*EGO otobüsleriyle yapılan 2 milyon 871 bin 969 seferle Ankaralılar evlerine, işlerine, okullarına ulaştırıldı.
*475 milyon 965 bin 592 kez Ankarakart kullanımı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

EGO bir yılda 114 milyon 484 bin kilometre yaptı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!