EĞLENCENİN 'BESTE'Sİ

Güncelleme Tarihi:

EĞLENCENİN BESTESİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 01:20

Ankara Hürriyet’in, “Geceler Değişiyor” başlıklı yazı dizisinin ilk durağı, son dönemlerde açılan yeni makanlarla birlikte eğlenceyi sokağa taşıyan Bestekar Sokak oldu.

Haberin Devamı

Özellikle gençlerin gözdesi haline gelen Bestekar Sokak’ta, kaldırımda başlayan sohbetler, gecenin ilerleyen saatlerinde mekanlara taşınıyor. Müziğin ritmiyle birlikte eğlencenin de zirve yaptığı Bestekar gecelerinde müşteriler mekanların kalitesinden, işletmeciler ise müşterilerin eğlence anlayışından memnun olduğunu belirtiyor.
Ve işte Ankara Hürriyet muhabirlerinin objektifinden adım adım Bestekar Sokak eğlencesi:

HER YOL O’NA ÇIKIYOR

Kuğulu Park’ta soluklanıp, Tunalı Hilmi Caddesi’ne çıkarak geceye başlayan Başkentlilerin yolu Bestekar Sokak’a çıkıyor. Mekanların ritmi, sokakların ışığıyla birleşirken, ayaklar da kendiliğinden Bestekar’a doğru yöneliyor. Bestekar Sokak’ın ilk 300 metrelik bölümünde hemen hemen her tür eğlenceye hitap eden, birbiriyle iç içe geçmiş 20’nin üzerinde mekan bulunuyor. Bir bardak alkol içmek isteyen de orada, gece boyunca yerinde durmak istemeyen de.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER RENKLENDİRİYOR

Sağlı sollu mekanlarda ışıklı lambalar gece hayatını renklendirirken, gençler de sokağa taşan kıpır kıpır müzikler eşliğinde eğlenceye daha kaldırımlar üzerinde ısınmaya başlıyor. Sokakta özellikle üniversite öğrencilerinin yoğunluğu dikkat çekiyor. Ankara Üniversitesi’nden, Gazi, ODTÜ, Hacettepe gibi devlet üniversitelerinden, Bilkent, Başkent, Çankaya gibi özel üniversitelere kadar yaklaşık 300 bin öğrencinin okuduğu Başkent’te gece hayatını da öğrenciler renklendiriyor.

MERDİVEN SOHBETLERİ

Yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu cadde, mekanları kadar sokak önü muhabbetleri ve kaldırım üstü sohbetleriyle de ünlü. Gençler özellikle mekanların ritminden bir anlık uzaklaşmak istediklerinde kaldırım ve merdiven başlarında keyifli sohbetler yapıyor. Gece boyunca devam eden eğlenceli dakikalarca herhangi bir olay yaşanmaması sokakta oluşan sosyal ortamın kalitesini yükseltiyor.

YENİ MEKANLAR KALİTEYİ ARTIRDI

Bestekar Sokak’ta sosyal hayatın bu kadar renkli olması, gecelere olan ilginin yanında, işletmecelerin de bölgeye olan güvenini artırmış. Yeni ve kaliteli mekanların açılmasıyla hizmet ve eğlence kalitesinin yükseldiğini dile getiren işletmeciler, “Bestekar gece hayatı muhteşem bir dönem geçiriyor. Yeni ve kaliteli mekanlar açıldı. Açılmaya da devam ediyor. Özellikle öğrenciler eğlenmeyi çok iyi biliyor” diyerek, müşteri kitlelelerinde memnun olduklarını söylüyor. İşletmeciler ayrıca, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu sokakta farklı tarzda müzik yapan onlarca mekanın bulunmasının avantajını iyi kullandıklarını belirterek, sokağın bu yapısıyla İstanbul’un Asmalı Mescit ve Nevizade gecelerini aratmadıkları görüşünde birleşiyor.

Haberin Devamı

MEKAN SAHİPLERİNİN GÖZÜNDEN

BARDAN BARA DOLAŞMA

Bestekar Sokak’ta açıldığı günden itibaren öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Tektekçi, müşteri kalitesini de artıran mekanlardan. Tektekçi’nin kurucu ortağı Berti Palambo, “Bestekar sokağın canlılığı ve enerjisi Ankara’da hiçbir yerle kıyas götürmez durumda” dedi ve ekledi:
“Ankara’da gece hayatı özellikle hafta sonları ve perşembe günleri hareketli oluyor. Bir de 15 günde bir çarşamba günleri düzenlediğimiz Türkçe rock geceleri büyük rağbet görüyor. Üniversitelerin yeni öğretim yılına başlamalarıyla birlikte öğrenci kitlemiz daha da artacak. Yazın ortalama 25 yaş kitlesine hizmet verdik.

BİR KÜLTÜR OLUŞTU

Haberin Devamı

İş çıkışı stres atmak için uğrayan çok sayıda misafirimiz oluyor. Fakat tabii gece eğlencesine gelenlerin sayısı daha fazla. Bestekar sokak, mekanlarının da katkısıyla Bestekar sokak olmuştur. Daha da fazla kaliteli mekan açılması bizi çok mutlu eder. Bütün mekan işletmecilerinin ve sahiplerinin dostça geçindiği Bestekar Sokak bu sayede bar hopping (bardan bara dolaşma) gibi bir kültür ortaya çıktı.”

HEM EĞLENCENİN HEM DE ÖĞRENCİNİN BAŞKENTİ

Sokak boyunca Bestekar’da onlarca mekan var. Ancak Tunus Caddesi’ne bağlanan ara sokakta, içine girip çıkmak istemeyeceğiniz Bomonti Brasserie, adeta sokağın bütün yapısını içinde barındırıyor. Öğrencilerin yoğun olarak tercih ettiği ve girmek için kapısında sıra beklediği mekanın işletmecisi Salih Yaluğ, şunları söyledi:
“Eğlencenin Başkenti Bestekar Sokak’tır. Ankara’nın en önemli eğlencem merkezi Bestekar Sokak’tır. Her tarzdan eğlenceye açık yapısıyla müşterinin vazgeçilmezi olmayı başardık.

Haberin Devamı

MARKA MEKANLAR ÖNEMLİ

Marka işletmelerin açılması ile birlikte özellikle müşterinin sokağa güveni arttı. Müşteri eğer bir mekana güveniyorsa fısıltı gazetesi iyi yayılıyor. Biz de burada önce güveni verdik. Ben mekanıma eşimi kızımı getirip çok rahat eğlendirebiliyorum. Bu mekanın içine girdiğinizde zaten bu havayı alırsınız. Öğrencilerde bunun farkına vardı. Müşteri kalitesi, mekanın kalitesini doğal olarak sokağın kalitesini yükseltti. Bu durum yatırımcıların ilgisini bu sokağa yönlendirdi.”

45’LİKLER MARKA OLDU

Sokağın girişinde bekleyen adreslerden bir diğeri ise Twister. Haftanın 7 günü canlı müziğin olduğu mekanda, pazar günleri eski 45’lik geceleri yapılıyor. Gençler ve orta yaş kitlesi arasında adı fazlaca anılan bu gece, müşterilerin vazgeçilmezleri arasına girmiş durumda. Mekandan içeri giren herkesin kendine ait bir şeyler bulabileceğini dile getiren işletmeci Seyhan Dönmez, Ankara’nın eğlence kültürünün yeni yeni kendini bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MÜŞTERİ İSTEDİĞİNİ ALIYOR

Dönmez Bestekar Sokak’ta oluşan kültürün Ankara’nın genel olarak resmini çektiğini dile getirerek şunlar söyledi:
“Başkent eğlence severlerinin en önemli iki özelliği ya gittikleri mekanda bütün günü geçirmeleri ya da mekan mekan gezmeleri. Bu yüzden mekanlarda bu perspektifte şekilleniyor. Biz iki tarza da hitap ediyoruz. Aslında müşteri neyi talep ediyorsa onu alıyor. Yan tarafımızda Hayyami’nin şarap içerek günü geçiren kitlesi de, biz de bütün geceyi geçiren müşteri de en iyisini hakediyor”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!