Eğitimi kadın veriyor okulu erkek yönetiyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitimi kadın veriyor okulu erkek yönetiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 00:00

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün (KSGM) verilerine göre, Türkiye’de ilköğretimde çalışan kadın öğretmenlerin oranı yüzde 50,4 olmasına karşın okul müdürleri ve müdür yardımcılarının sadece yüzde 9’u kadınlardan oluşuyor. Ayrıca, 81 ilin belediye başkanının 2’si, 923 ilçe belediye başkanının ise sadece 15’i kadın.

KSGM tarafından düzenlenen Atölye Çalışması’nda Türkiye’de her 10 kadından birinin, hamileliği boyunca doğum öncesi bakım hizmeti, her 100 kadından 15’inin doğum sonrası bakım hizmeti alamadığı, her 10 doğumdan birinin ise herhangi bir sağlık personeli yardımı olmaksızın gerçekleştiği kaydedildi.
Türkiye’de okumaz yazmazlık oranının kadınlarda yüzde 13.8 iken erkeklerde yüzde 3.4 olduğuna işaret edilerek, ilköğretimde çalışan kadın öğretmenlerin oranının yüzde 50,4 olmasına karşın okul müdürleri ve müdür yardımcılarının sadece yüzde 9’unun kadın olduğu vurgulandı.
Türkiye’de 81 ilin belediye başkanının 2’sinin, 923 ilçe belediye başkanının ise sadece 15’inin kadın olduğuna işaret edilerek, belediye meclis üyelerinin yüzde 4, il genel meclisi üyelerinin yüzde 3, köy muhtarlarının yüzde 0,2 ve mahalle muhtarlarının yüzde 2’sinin kadın olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!