Eğitimcilerden dayanışma çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Eğitimcilerden dayanışma çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2024 17:05

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ı ziyaret ederek, son dönemde tartışılan öğretmen atama yönetmeliğindeki mülakat konusunda yapılan değişikliğin kaldırılması yönündeki taleplerini iletti.

Haberin Devamı

Sendika Başkanı Oğuz Özat, Öğretmenlik Meslek Kanunu, mülakatın kaldırılması, atama bekleyen öğretmenlerin durumu, yeni eğitim müfredatı; öğretmen ve eğitim çalışanlarının özlük ve mali hakları, öğretmen akademileri konularını içeren dosyayı CHP heyetine sunduklarını belirterek, özetle şunları söyledi:
“8 yıldır yapılan mülakatlar objektif değerlendirmeden uzak. Mülakat yanlış bir uygulama ve kaldırılması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Hukuk birimimiz yapılan değişikliği inceliyor. İdari ve hukuki girişimde bulunacağız. Bakanlık ve siyasi partilerle görüşmelerimiz devam edecek. Gençlere, mülakatlarda haksızlık yaşadıkları takdirde her türlü hukuki desteği vereceğiz. Bu uygulama, devlete güvenin zedelenmesinin kapısını aralayan bir uygulamadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!