Efsane gitaristler Ankara’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Efsane gitaristler Ankara’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 00:00

Scorpions grubunun gitaristi Uli Jon Roth ile Megadeth’in gitaristi Marty Friedman, Ankara’da hayranlarıyla buluşuyor. Roth, 20 Mayıs günü Nedjima’da sahne alırken, Friedman da 23 Mayıs akşamı 312Arena’da sevenleriyle buluşacak.

Haberin Devamı

ROCK dünyasının iki önemli gitaristi Uli Jon Roth ve  Marty Friedman İstanbul, Ankara ve İzmir’de konserler vermek üzere Türkiye’ye geliyor.
Nedjima’da 20 Mayıs’ta  sahneye çıkacak olan Uli Jon Roth, Müzik hayatına 1973 yılında “Scorpions”  grubu ile başladı. Grup ile birlikte “Fly To The Rainbow”, “In Trance”,  “Virgin Killer” ve “Taken By Force” albümlerini kaydeden Roth, 1978 yılında  yayınlanan “Tokyo Tapes” albümü sonrası gruptan ayrıldı ve kariyerine önce  “Electric Sun” grubuyla, sonra da solo çalışmalarla devam etti.
“Electric Sun” sonrası kendini daha çok klasik müziğe adayan Uli Jon  Roth, dört senfoni ve iki konçerto yazdı. Bir çok kez de Avrupa’nın önde gelen  orkestraları ile birlikte sahne aldı. 1998 yılında Joe Satriani ve Michael  Schenker ile G3 turnesine çıkan Uli Jon Roth, Londra konserinde Queen grubunun  gitaristi Brian May ile de sahne aldı.

Haberin Devamı

Friedman 312Arena’da

Uli Jon Roth’un ardından Türkiye’ye gelecek olan Marty Friedman ise üç  konser ile Türk dinleyicilerinin karşısına çıkacak. Megadeth ve Cacophony  grupları ile müzikseverlerin tanıdığı gitarist Frie dman, 22 Mayıs’ta İstanbul, 23  Mayıs’ta Ankara, 24 Mayıs’ta ise İzmir’de sahne alacak. Friedman’ın Ankara konseri 312Arena’da gerçekleştirilecek.
Başarılı müzisyenliğinin yanında yardımseverliği ile de tanınan Friedman,  bir süre önce Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinden etkilenen  afetzedelere yardım amacıyla Megadeth döneminde kullandığı gitarları satışa  çıkardığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!