Duvullu halaylı tahliye bekleyişi

Güncelleme Tarihi:

Duvullu halaylı tahliye bekleyişi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 14:32

Ankara’daki cezaevlerinden koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin tahliye edilmesine başlandı. Bazı vatandaşlar davullar eşliğinde halay çekerek yakınlarının tahliye edilmesini bekledi.

Haberin Devamı

671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilen üç hükümlü, ailelerine kavuştu. Mutluluklarını aileleriyle paylaşan hükümlüler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tahliye edilen hükümlü Müslüm Tetik, "Tahliye olduğum için çok mutluyum, bundan sonra vatana, millete hayırlı olmaya çalışacağım" dedi. Ailesinin tahliye kararından haberdar olmadığı için kendisini karşılamaya gelemediğini ifade eden Tetik, Ceza İnfaz Kurumu önünde emanet istediği telefonla ailesini arayarak haberi verdi. 

AİLELER CEZAEVİ ÖNÜNDE

Tahliye edilen bir diğer hükümlüler İsmail Önder ve Mürsel Güneş de, yetkililere teşekkür ederek, vatana hayırlı olmak için çalışacaklarını söylediler. Çok sayıda aile Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi önündeki bekleyişi gün boyu sürdü. Mahkumların yakınları, Sincan Ceza İnfaz Kurumu’na da akın etti. Bazı vatandaşlar davullar eşliğinde halay çekerek yakınlarının tahliye edilmesini bekledi. Resmi Gazete’de yayımlanan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a eklenen geçici maddeyle denetimli serbestlikle 38 bin kişiye tahliye yolu açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!