Düşüncemizde ısrarlıyız oynamaktan da çekinmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Düşüncemizde ısrarlıyız oynamaktan da çekinmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2020 10:11

Lige diğer takımlarla eşit şartlarda başlamadıklarını, 2. yarı ile birlikte rekabette aynı seviyeye geldiklerini hatırlatan Mert, “En mağdur takım biziz. Ligin akışı bizim lehimize dönmüşken bu olağanüstü dönem yaşandı ancak korkumuz yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüp başkanlarının katıldığı video konferans yöntemli toplantıda çıkan, liglerin 12-13-14 Haziran’da başlayıp, 26 Temmuz’da bitirilmesi ile ilgili karara değerlendirip, “Biz, bu sezon ligden düşmenin kaldırılması yönündeki fikrimizi daha önce olduğu gibi dün de yineledik. Ancak, oynanırsa da çıkıp mücadelemizi sonun kadar yaparız. Bu anlamda çekincemiz de korkumuz da olmaz” diye konuştu.
UEFA’nın, insan sağlığını öncelikli tutarak liglerin bir şekilde bitirilmesi yönünde görüşünün toplantıda aktarıldığını dile getiren Mert, şunları söyledi:
“Daha önce, liglerin en erken 1 Haziran’da başlayacağı konuşuluyordu. Önceki gün yapılan durum değerlendirmesinde, bu tarih bir anlamda revize edildi ve 12 Haziran’a çekildi. Federasyon başkanı Nihat Özdemir, ligden düşmenin kaldırılmasının federasyon yönetmeliği, talimatı ve tüzüğü gereği olamayacağını belirtti. Ben de toplantıda söz aldım. Ankaragücü dışında bazı kulüplerin de bu yönde bir talebinin olduğunu, bunun salgın nedeni ile yaşanan olağanüstü şartlardan kaynaklandığını anlattım. Ankaragücü olarak biz en mağdur takımız. Lige eşit şartlarda başlamadık. Her takım transfer yapıp kadrosunu yenilirken, bizim transfer tahtamız kapalıydı. Bizim için eşit şartlarda mücadele, ligin ikinci yarısında başladı. Yeni oyuncular aldık, kadromuzu güçlendirdik. İyi de bir çıkış yakaladık. İkinci devredeki puan durumuna bakıldığında, bu anlamda iyi durumdayız. Biz toparlanmaya başlarken, bazı rakiplerimiz düşüşe geçti, kendi içlerinde sorunlar yaşamaya başladı. Bir kez daha avantajımızı kaybettik. En son oynadığımız maçta Çaykur Rize’yi yendik, Gaziantep maçına da kazanma hedefiyle hazırlanırken, kendimizi çok iyi hissediyorduk. Lige ara verildi. Biz bir kez daha mağdur olduk. Bunları hep dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz.”

Düşüncemizde ısrarlıyız oynamaktan da çekinmeyiz


KULÜPLER FİKSTÜRÜN DEVAMINDAN YANA

“Lig gelecek sezon, alttan gelecek 2-3 takımla 20-21 takımla oynanabilir. Avrupa’da bunların örnekleri var. Biz bu önerimizde ısrarcı olacağız. Bazı kulüpler daha önce bu konuda bizimle birlikte hareket ederken, zaman içinde görüşlerinde değişimler olmaya başladı. Biz, ligler devam etmesin, küme düşme olmasın derken, olağanüstü şartları göz önünde bulundurduk. Oynanma kararı alınırsa da çıkar sonuna kadar mücadelemizi veririz. Süreç her takım için zor olacak. Oyuncuları motive etmekte hepimiz sıkıntı çekeceğiz. Ancak, bizim gibi grafiği yükselişe geçmiş takımlar için durum daha da zorlaşacak. Belirlenen tarihler kesin değil. Bu bir öngörü. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu’nun bu ayın sonunda yapacağı durum değerlendirmesi yol haritasını belirleyecek. Maçlar kesinlikle seyircisiz oynanacak. Statta kimler olacak, kaç kişi olacak, soyunma odasında kaç kişi bulunacak, stada gelenler nerelerde oturacak gibi birçok konu bu toplantılarda netleştirilecek. Şu an için kesinleşmiş bir şey yok. Tüm takımların bir merkezde toplanması ve maçların oynanmasını, federasyon da kulüpler de kabul etmiyor. Her kulüp, kendi kentinde kendi fikstüründe oynamak istiyor.”

3 MİLYON TL 30 DAKİKADA GİDİYOR

“Elbette her kulüp ekonomik olarak etkilendi fakat bu anlamda yıllardır süregelen sorunlar nedeniyle sıkıntının büyüğünü çekenlerden biriyiz. Kaynak bulma arayışlarımız her gün sürüyor. Yönetim Kurulu olarak kendi aramızda, kısa süre önce 3 milyon TL’lik bir aktarımında bulunduk. Bir takım ödemelerimiz vardı. Tabi ki zorlanıyoruz. Bitme aşamasına getirdiğimiz sponsorluk anlaşmalarımız vardı. Büyük firmalarla görüşmelerimiz sonuçlanma aşamasına gelmişti. Birçok firmanın sıcak yaklaşımı vardı böyle bir sürece geçilince, hepsi kaldı. Tekrar kaynak bulmak zorundayız. Şu kadarını söyleyeyim. Giderler hiç durmuyor. 3 milyon TL’nin gelişiyle birlikte gidişi, inanın 30 dakikayı bulmuyor. Ne çetin şartlarda mücadele veriyoruz, düşünün. Yeni ödemeler için, 4-5 milyon TL bulma yolunda çalışmalar yürütüyoruz. Bizler tüm bunlar için bir sinerji oluşturduk. Kısa süre önce 1 milyon TL’lik bir sponsorluk anlaşmasını imzalamak üzereydik. Yaşanan bu gelişmelerin ardından şu an için bekleme durumundayız. Sponsorluk desteği verecek firmalar şu an kendi ekonomik tablolarını ve mevcut piyasa şartlarını analiz ediyorlar. Salgın nedeniyle doğal olarak insani kampanyalar da ön planda.”

DELEGELİĞE YOĞUN BİR TALEP VAR

“Ankaragücü tüzüğünde değişiklik yaparak, kulüp delegeliği konusunda başlattığımız çalışma çok iyi gidiyor. Yoğun bir talep var. Gösterilen ilgi, yönetim olarak bizleri fazlasıyla mutlu ediyor ve umutlandırıyor. Geçen gün beni Bodrum’dan bir müteahhit aradı, üye olmak istediğini iletti. Yazarlar, avukatlar, değişik iş alanlarından insanlar, kulüp delegesi olmak için bizlerle temas halindeler.”

Haberin Devamı

RODRİGUES HAMLESİ

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Fenerbahçe’nin ilgilendiği iddia edilen Gerson Rodrigues’in bonservisini almak için Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile görüştüklerini söyledi.
Gerson Rogrigues’in menajeri ile de konuştuğunu ifade eden Mert, “Fenerbahçe’den kendilerine gelen teklif yok. Ankaragücü olarak Gerson Rodrigues için kulübü Dinamo Kiev ile görüştük. Gerson ile sözleşmeyi uzatmak istiyoruz. Dinamo Kiev ile aramızda Gerson için opsiyon yok fakat sözlü olarak bir anlaşma var, şu an için sıkıntı yok” dedi. Ara dönemde Ankaragücü’ne kiralık olarak gelen Gerson Rdrigues, ligde Fenerbahçe’ye karşı da gol atarken, çıktığı 7 müsabakada toplam 3 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!