Düşük oy oranıyla seçilirsem üzülürüm

Güncelleme Tarihi:

Düşük oy oranıyla seçilirsem üzülürüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 16:03

Altındağ’da girdiği en son seçimde yüzde 68 oy aldığını belirten AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, “Şimdi de bütün hedefim buradan en son seçimde aldığım oyları almak. Şu anda kamuoyunda öyle bir hava var diye düşünüyorum. Ben düşük oy oranıyla seçilirsem üzülürüm” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ’da daha önce üç dönem belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart’taki yerel seçimler için AK Parti’nin yeniden Altındağ Belediye Başkan Adayı gösterdiği Veysel Tiryaki, dün Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun düzenlediği ‘Anadolu Sohbetleri’ programında bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve yeni dönem projelerini anlatan Tiryaki, 21 yıldır Altındağ’da oturduğunu ve hiç taşınmadığını anlattı. Altındağ’da en son aday olduğu seçimde yüzde 68 oy aldığını hatırlatan Tiryaki, hedefinin yine benzer oranda yüksek bir oy almak olduğunu ifade ederek özetle şunları söyledi:

HEDEFİM EN SON SEÇİMDE ALDIĞIM OYU ALMAK

“Benim Altındağ’da en son seçildiğimde ittifak da yoktu yüzde 68 ile seçilmiştim. Benim eski aldığım oyu almam lazım. Onun için biraz da belki geçmiş seçimlere göre daha fazla geziyorum, insanlarla konuşuyorum. Herkes AK Parti adayı olduğumu zaten biliyor. İnsanlara belediyeciliğin ne olması gerektiğini, günümüz belediyeciliğini, neler yapılması gerektiğini anlatarak seçim çalışması yapıyorum. Bazen 40 dakika, bir saat konuştuğum oluyor. Daha çok da AK Parti’ye oy vermeyen insanlarla bir araya geliyorum.
Her seçimde de oy arttırarak seçildim ben. Şimdi de bütün hedefim en son seçimde aldığım oyları almak. Bir de biz Cumhur İttifakı olarak seçime giriyoruz. Onun da avantajını kullanmak istiyorum. Buradan ayrılırken aldığım oyları almak çok kolay değil ama hedefim o oyları tekrar almak. Yüksek oy bekliyorum. Şu anda seçimle ilgili falan hiçbir problem zaten yok. Şu anda kamuoyunda öyle bir hava var diye düşünüyorum. Ben düşük oy oranıyla seçilirsem üzülürüm. Çünkü ‘ben giderken bana verdiğiniz en son oyları istiyorum’ diyorum.

Haberin Devamı

Düşük oy oranıyla seçilirsem üzülürüm

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, aralarında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz’ın da olduğu bir grup gazeteciyle Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda bir araya geldi.

Haberin Devamı

20 YIL ÖNCESİNİN BELEDİYESİNDEN BEKLENENLER YOK

Cumhurbaşkanı da bütün herkesin huzurunda ‘sizden yüksek oy bekliyoruz’ dedi. Bunu da herkes gördü. Biz de 'söz' dedik. Sonra Turgut Bey’e döndü, Turgut Bey de söyledi. Bu seçimde 20 yıl öncesinin belediyesinden beklenenler de yok. İnsanlar artık farklı şeyler bekliyor. Onlar farklı şeyler beklemese de bir belediye başkanı farklı hizmetler sunmalı. Belediye başkanı sokaktaki insanın yönlendirmesiyle belediye başkanlığı yapmamalı. Bugünkü sıkıntıların bir kısmı da bu. Belediye başkanı yeni yetişen nesillere vizyon vermeli. O yönlendirmeli. Kenti o imar etmeli. O kenti, yeni nesli oluşturmalı. Şimdi benim oturduğum mahallenin nüfusu 4 bindi. Şu anda doksan bin. O zaman hiç ulaşım problemi yoktu. Şu anda nereye gitsem bana ulaşımdan söz ediyor herkes. Bu kendimin çözebileceği bir konu değil, Büyükşehir’de. Ben metroyu yapamam. Yaparım dersem yalan söylerim diyorum halka. Bunu yapacak olan Büyükşehir Belediyesi. Onun için Turgut Bey’den de söz aldım. Söz aldım, söylettirdim. Onun için şimdi insanlara diyorum; hem ilçede bana şahsıma hem de Büyükşehir’de Turgut Bey’e desteklerinizi bekliyorum. Beni mahcup etmeyin.”

Haberin Devamı

SEÇİM KİTAPÇIĞININ KAPAĞINA ‘BEŞ YIL SAKLAYIN’ YAZDIK

Turgut Altınok’un Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı seçilmesi halinde daha önce Altındağ yetkisinde olup ABB’ye geçen Hıdırlıktepe, Solfasol, İskitler gibi kentsel dönüşüm alanlarının devrini alacağını belirten Veysel Tiryaki, “Büyükşehir Belediyesi bizden almış diye bazı yerlere hizmet götüremedik bu nedenle. Bu dönemde Turgut Bey’le de görüştüm. Altındağ Belediyesi’nin elinden alınan yerleri tekrar Altındağ Belediyesi’ne alacağım” dedi. Ankara Kalesi ve çevresindeki dönüşüm için, “Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin ortaklaşa yapması gereken bir iştir” değerlendirmesinde bulunan Tiryaki, “Ben 15 yılda burada 700 kadar bina restore ettim. 15 yıllık emeğin sonunda bu kadar çıktı” dedi. Pazar günü proje tanıtım toplantısı düzenleyeceğini belirten Veysel Tiryaki, “Farklı belediyecilik yapacağım. Artık gençlerin istihdamından tutun da kütüphanelere kadar farklı beklentiler var. Yapılmayacak bir şeyi ben söylemem. Bu seçim için hazırladığım seçim beyannamesi kitapçığının kapağına, ‘Lütfen bunu beş yıl saklayın’ yazdık. Beş yıl sonra bakın bunlar yapıldı mı? Yapılmadı mı?” dedi. Altınköy’ü yeniden müze haline getireceklerini belirten Tiryaki, “Altınköy benim bıraktığım Altınköy falan değil. Altınköy, dünyada çok az sayıda örneği olan bir müze köy projesiydi. Çok üzüldüğüm bir projedir benim. Kapısından müze ismi bile silinmiştir. Panayıra döndürülmüştür. Altı yılda onu hizmete açabilmiştik. Bu dönemde de öyle proje yapmak istiyorum. Seçilirsek Altınköy’ü tekrar müze haline getireceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!