Dünyayı keşfetmesine değnek engel olamadı

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı keşfetmesine değnek engel olamadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 00:00

Geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürümekte zorluk çekmesine rağmen hayattan kopmayan Mustafa Akca, koltuk değnekleriyle ve tek başına 30 ülkeyi gezdi. Akca, yeni bir dünya turu için ise gün sayıyor.

Hayata SHÇEK’e bağlı bir yuvada başlayan 48 yaşındaki gezgin, geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürümekte sıkıntı çekmeye başladı.

Yaşı ilerledikçe felci artan ve desteksiz yürüyemeyen Akca, hayata küsmektense gezmeyi tercih etti. Akça, koltuk değnekleriyle önce Türkiye’yi dolaştı, şimdi de dünyayı geziyor. Dil bilmeyen Akça, gerekli bütçeyi ise emeklilik ikramiyesini çalıştırarak buluyor.

Ailesi olmadığını, çünkü henüz bebekken kendisini çocuk yuvasına verdiklerini anlatan Akca, hayatı yalnız yaşadığını söyledi. Yuvadaki 12 senenin ardından Altındağ’daki Ortopedik Özürlüler Okulunda yatılı öğrenim gördüğünü belirten Akca, okul hayatının güzel geçtiğini söyleyen Akca, gezme merakının da yatılı okulda başladığını ifade etti.

Kendisinde de başka yerlere gidebilmek için bir özlem oluştuğunu dile getiren Akca, okul dışındaki zamanlarda eski Ankara Otogarı’na gittiğini, rica ederek şehirlerarası otobüslere bindiğini ve okulun bulunduğu yere kadar geldiğini anlattı.

Akca, 18 yaşını doldurduktan ve yatılı okulu da bitirdikten sonra girdiği sınavla memuriyet hayatına başladığını, SHÇEK Genel Müdürlüğü’nde ve taşra kuruluşlarında 21 yıl görev yaptıktan sonra 2006’da emekli olduğunu belirtti.

Akca, evlenmediğini ve yalnız olduğunu dile getirerek, emekliliğin ardından yurt dışı seyahatlerinin arttığını söyledi. Bulgaristan’ın ardından Romanya, Yunanistan, İtalya, Avusturya, Almanya dahil bazı Avrupa ülkelerini gezdiğini anlatan Akca, daha sonra yönünü Asya’ya çevirdiğini bildirdi.

Akca, Asya’da Tayland, Malezya, Singapur, Laos, Kamboçya, Filipinler, Çin, Japonya, Avusturalya, Yeni Zelanda ve Fiji Adaları ile Endonezya’yı gezdiğini belirterek, geçen yıl da Amerika Kıtası’ndaki ülkeleri ziyaret ettiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!