Dünyanın tescilli en iyi sıcak suyu Haymana'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın tescilli en iyi sıcak suyu Haymanada
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 10:11

Dünyanın tescilli en iyi sıcak suyu Haymana'da

Haberin Devamı

Yavuz ÇİFÇİ/HAYMANA(Ankara), (DHA)- HAYMANA Kaplıcaları, içinde barındırdığı minerallerle dünyanın en iyi sıcak suyu olduğu, İstanbul Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmalar sonucu tescillendi.

Haymana Belediyesi, Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle hazırlanan 'Haymana Kaplıcaları/Termal Geliştirme ve Tanıtma Projesi' ile ilçeyi ve Haymana suyunun tanıtımı için çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen Haymana suyunun tescil çalışmaları tamamlandı. İstanbul Üniversitesi, Atom Enerjisi Kurumu ve Hıfzıssıhha Kurumu tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu Haymana suyunun dünyanın en iyi suyu olduğunun bilimsel olarak tescillendiği belirtildi. Haymana Belediyesi, suyun bilimsel analiz sonuçlarını yerli ve yabancı 120 basın mensubunun katıldığı toplantı ile İstanbul'da yaptı. Sunuculuğunu ünlü spiker Ayşenur Yazıcı'nın yaptığı toplantıya Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, ve Haymanalı gazeteci-yazar Abbas Güçlü, suyun bilimsel analizini gerçekleştiren Prof. Dr. Zeki Karagülle, proje ekibi Sevil Balcı Atak, Halil İbrahim Uçak, Muhammed Avcı katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Biz bu toplantıyı bilerek bu tarihe denk getirdik. Çünkü suyumuzun kadınları ilgilendiren bir özelliği ortaya çıktı. Haymana termal suyu güzelleştiriyor ve gençleştiriyor, yaşlanmayı geciktiriyor. Yapılan detaylı bilimsel çalışmalar bu durumu tescilliyor. Hocamız Prof. Dr. Zeki Karagülle daha detaylı olarak anlatacaktır. Ben hepinize katıldığınız için teşekkür ediyor, hepinizi suyun şifaya dönüştüğü yer Haymana'ya bekliyorum" dedi.

Gazeteci Abbas Güçlü ise çocukluğunun geçtiği Haymana'da sık sık kaplıcalardan faydalandığını belirterek, herkesi kaplıcalar şehrine davet etti. Toplantı, Prof. Dr. Zeki Karagülle'nin slayt eşliğinde Haymana suyunun bilimsel özelliklerini ve faydalarını açıkladığı sunumla devam etti. Haymana suyunun şişelenerek gazetecilere ve konuklara dağıtılmasının ardından Prof. Dr. Zeki Karagülle Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut'a Haymana suyunun tescil belgesini verdi. Suyun bilimsel olarak dünyanın en iyisi olduğunun tescillenmesinin ardından Haymana Belediyesi yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmalarına hız verecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!