Dünyanın en iyileri ODTÜ’de yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en iyileri ODTÜ’de yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2012 00:00

ODTÜ Uluslararası Cumhuriyet Kupası, 20 farklı ülkeden dansçıyı buluşturacak.

Haberin Devamı

ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu’nun, Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdiği ve en prestijli uluslararası dans organizasyonu olarak kabul edilen ODTÜ Uluslararası Cumhuriyet Kupası, 3-4 Kasım tarihlerinde dans severlerle buluşacak.
İlk olarak 2000 yılında düzenlenen, 2009’dan itibaren ise Dünya Dans Sporu Federasyonu’nun dünya sıralama yarışmaları kategorisine alınan organizasyon, bu yıl 20 farklı ülkeden 300’e yakın sporcunun katılımı ile izleyicilere görsel bir şölen sunacak. Dünya ve Türkiye sıralamalarındaki yerlerini yükseltmek amacıyla kıyasıya mücadele edecek sporcuları, 12 farklı ülkeden 20’yi aşkın hakem değerlendirecek.

ÇEŞİTLİ KATEGORİLER

Etkinliğin uluslararası ayağı olan, “WDSF METU OPEN 2012 World Ranking Tournament”, 3 Kasım Cumartesi günü ODTÜ Spor Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 09.00’da başlayacak eleme turlarında minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler yaş kategorilerindeki sporcular Latin (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive) ve Standart (İngiliz valsi, Avrupa tangosu, Viyana valsi, yavaş foxtrot, quickstep) danslar disiplinlerinde yarışacak.

Haberin Devamı

SÜRPRİZ GRUPLAR

Eleme turlarının tamamlanmasının ardından ise Gala başlayacak. İzleyiciler, gala programı içerisinde, dünyanın en iyi dansçılarının hem Latin dansları, hem de Standart danslar disiplinlerindeki mücadelelerine tanık olmaları yanında sürpriz grupların bu gece için özel olarak hazırladığı gösterileri izleme fırsatı da bulacak. Etkinliğin ulusal ayağı olan “Türkiye Kulüplerarası Dans Sporu Şampiyonası 1. Etap Yarışması” ise 4 Kasım Pazar günü yine aynı salonda düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!