Dünyanın en güzel sahnesi sokaklar

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en güzel sahnesi sokaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 15:24

Genç yaşta başarılı albümlere imza atan santur sanatçısı Sedat Anar, "Santurdan mikrofonsuz dahi yüksek ve marjinal ses çıkarmasından dolayı etkilendim. Bana göre dünyanın en güzel sahnesi sokaklar. Santur sokak için yaratılmış özel bir çalgı diye düşünüyorum." dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan 1988 doğumlu sanatçı Anar, "Belagat", "Amak-ı Hayal", "Yunus'un İzinden", "Aşık Ölmez" ve "Çağırıram Dost" adlı beş albümü bulunduğunu, dünyanın birçok yerinde konserler verdiğini, müzik yaşamının sokaklarda başladığını anlattı. 

İRAN’DA ÖĞRENDİM

Ankara'da üniversite öğrencisiyken İranlı bir arkadaşı aracılığıyla santurla tanıştığını ifade eden Anar, Türkiye'de santur çalmayı öğreneceği kimseyi bulamadığı için Hacettepe Üniversitesi'ndeki tarih eğitimini bırakarak, İran'a gittiğini söyledi. Anar, İran'da bir yıldan fazla yaşadığını aktararak, "İran’da sadece santur değil, tanbur, def, dutar dersleri de aldım. İran geleneksel müziklerini Türk müziğine uyarlayarak, kendime özgü bir stil yaratmak için hepsini öğrenmem gerektiğini düşündüm” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!