Dünyaca ünlü piyano virtüözü Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü piyano virtüözü Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 00:00

Hacettepe Üniversitesi Sanat ve Bilim Etkinlikleri’nin 45. Yılı kutlamalarını en büyük Rachmaninoff yorumcusu, dünyaca ünlü piyano virtüözü Nikolai Lugansky ile açtı.

Haberin Devamı

Nefes kesici tekniği ve virtüözlüğünün yanısıra ince ve hassas Mozart ve Schumann yorumuyla da ününe ün katan Nicolai Lugansky’yi Türk dinleyicisiyle ilk kez Hacettepe Üniversitesi buluşturdu.
İngiltere’nin müzik hayatına yön veren The Guardian gazetesi tarafından “kesinlikle çok heyecan verici” olarak nitelendirilen Lugansky, Gramophone da keman sanatçısı Repin’le yaptığı, “Deutsche Grammophon” kaydı ile BBC Müzik Dergisi Ödülü kazanarak büyük başarı elde etmişti.
Nikolai Lugansky, “the Complete Chopin Etudes and Preludes” ve “the Rachmaninov Preludes and Moments Musicaux” daki kayıtları için Diapason d’Or ödülünü aldı. 2005 yılında yaptığı Rachmaninov’un Piyano Konçertoları Nr. 2 ve 4’teki kayıtları için de Echo Klassik ödülü kazandı.

Görsev’den Erdener ve Turkuaz Beşlisi’ne
 
Hacettepe Üniversitesi beş gün sürecek etkinliklerde dünyaca ünlü bilim adamları ile sanatçı ve virtüözleri ağırlayacak.
Etkinliklerin ikinci günü bugün ülkemizin bilim dünyasına kattığı en büyük değerlerden biri olan Prof. Dr. Aziz Sancar ile açılacak.
Akşam ise müzikseverler ünlü tenor İhsan Ekber’in türküleriyle şenlenecek.
Kerem Görsev’in Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrasıyla birlikte sunacağı caz resitali ise üçüncü günün akşamına damga vuracak.
Hacettepe’nin içinden çıkan grupların heyecanla beklendiği dördüncü günde ise ilk gösteriyi Dünya Şampiyonu Hacettepe Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu sunacak.
Etkinliklerin konferans maratonu olarak adlandırılan beşinci günü dünyaca ünlü üç bilim adamının sunumlarıyla başlayacak.
Hacettepe Üniversitesi 45. Yıl etkinliklerinde kapanışı ünlü besteci Turgay Erdener’in besteleriyle Selva Erdener ve Turkuaz Beşlisi yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!