Dünya’nın tanınmış markaları CEPA’yla Başkent’e geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya’nın tanınmış markaları CEPA’yla Başkent’e geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 00:00

CEPA Alışveriş Merkezi, 21 Ağustos’da Superstar Ajda Pekkan’ın sahne alacağı gala gecesinin ardından 23 Ağustos’da kapılarını açıyor. Türkiye’nin ilk iki katlı Carrefour’u ile en büyük Bauhaus’una ev sahipliği yapacak olan CEPA’da ayrıca dünyanın en büyük pizza zinciri Sbarro, bilişim markası Apple, Alman konsept mağaza zinciri Tchibo, Amerikan Ayakkabı markası Aldo, L’Occitane, El Torito, Filicori Zecchini ve Schlotzky’s Ankara’daki ilk mağazalarını açacak.

ANKARA’NIN en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan, 71 bin merekarelik kapalı alana sahip Eskişehir Yolu’ndaki CEPA, 21 Ağustos’da Ajda Pekkan’ın sahne alacağı gala gecesinin ardından 23 Ağustos’da başkentlilerle bululuşuyor.

Celebcioğlu Şirketler Grubu tarafından hayata geçirilen, Kasım 2005’den bu yana inşaatı devam eden CEPA Alışveriş Merkezi, 175 mağazası, 10 salonlu AFM Sinemaları, Bauhaus (yapımarket), Carrefour (hipermarket), Boyner, Maxitoys, Teknosa, D&R gibi ankorları, aydınlatmalı dış cephesi, ve akıllı otoparkıyla dikkat çekiyor. Üst katında 3 bin metrekarelik bir food-court’un bulunduğu CEPA’nın giriş ve birinci katında ağırlıklı olarak hazır giyim, ayakkabı, aksesuar ve hizmet sektörü markaları, ikinci katında ev ürünleri, elektronik ve çocuk markaları, en üst katında ise sinema kompleksi, fast food, kafeler sokağı ve restoranlar yer alacak.

ANKARA’DA İLK MAĞAZALARI : CEPA’da çeşitli alışveriş merkezlerinde yer alan birçok mağazanın yanı sıra, Ankara’ya ilk kez giren markalar da Ankaralılarla buluşacak. Bu markalar arasında şunlar yer alıyor: Bilişim markası Apple, Alman konsept mağaza zinciri Tchibo, ABD, Kanada ve İngiltere’de tanınmış bir ayakkabı markası olan ALDO, hamilelerin tercihi GeBe, İstanbul ve İzmir’den sonra Ankara’da ilk kez mağaza açan Calvin Klein Jeans, Gölek markası Bilz, Ayakkabı markası Aerosol, kişisel gömlek tasarım sistemiyle Türkiye’de bir ilke imza atan Milimetric, kozmetik zinciri Douglas, L’Occitane, mücevher markası Storks, bambu ipliğinden havlu üreten Chakra, Cinisli.

MIRROR ARTIK ANKARA’DA: İstanbul’dan sonra Ankara’da ilk mekanlarını açacak olan restoran ve cafeler arasında ise şunlar yer alıyor: İş Bankası Kuleleri ve Suadiye’de hizmet veren, İtalyan mutfağı ağırlıklı, minimalist dekorasyonuyla dikkat çeken Mirror Restoran, ünlü sandviç zinciri Schlotsky’s Deli, Meksika restoranı El Torito, İtalyan Cafesi Filicori Zecchini. CEPA’nın food-court katında bir de cafe caddesi düşünülmüş. Tavanı silindir dekoratif pencerelerle gökyüzüne açılan bu aydınlık mekanda Filicori Zecchini ve Schlotzky’s dışında, Çin restoranı zinciri Fan Fang, Coconut, Peppermill, Cafe Crown ve Alman Cafe zinciri Dallmayr’ın da bulunduğu 10 mekan ve D&R mağazası yer alıyor.

Renkli ışıklandırılan dış cephe

CEPA’nın ziyaretçilerine sunduğu diğer bir ilk de dış cephesindeki aydınlatma. Türkiye’de ilk kez bir alışveriş merkezinde kullanılan LED aydınlatma sistemiyle binanın dış cephesi 24 saat çeşitli renklerle ışıklandırılacak. Tasarımı Öncüoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen CEPA’nın iç mekanında yerler granitle, kolonlar ise ortama sıcak bir hava vermek amacıyla ahşap kaplanmış. Eskişehir Yolu üzerinde yer alan CEPA’ya Anadolu Bulvarı ve Eskişehir Yolu üzerinden giriş mümkün.

10 salonlu AFM

CEPA’nun üst katında yaklaşık 4 bin metrekareye yayılan, 2100 kişi kapasiteli, 10 salonlu bir AFM sinema kompleksi yer alıyor. ANKAmall’da Odeon Cineplex’den devraldığı sinemayı işleten AFM, CEPA’yla birlikte Ankara’da ilk kez bir sinemayı kendi yapıp işletecek. CEPA’nın üst katında yer alan food-court’da standart masa ve sandalyelerin yanı sıra, diğer alışveriş merkezlerinden farklı olarak deri kaplı, köşeli oturma grupları da yer alacak. Terası ODTÜ ormanı manzaralı olan food-court, 2 bin 200 kişilik oturma kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüğü olmaya aday. Konumu nedeniyle daha çok araçlı müşterilerin tercih edeceği CEPA’daki 4 katlı kapalı otopark, otomtik yönlendirmeyle ziyaretçilerine kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Sayılarla CEPA

n CEPA Arsa alanı: 53 bin metrekare n Kirala-nabilir alan: 71 bin metrekare n Kat sayısı: 8 (4 otopark, 4 çarşı katı) n Otopark kapasitesi: 2 bin 600 (kapalı), bin 800 (açık) n Yeşil Alan: 15 bin metrekare n Yürüyen merdiven: 22 n Mağaza sayısı: 175 n Food-court: 3 bin metrekare n Fast-food, restoran, cafe: 33 n Sinema sayısı ve kapasitesi: 10 salon, 2 bin 50 kişi n Carrefour: 14 bin metrekare n Bauhaus: 14 bin 500 metrekare

Prestij projeler tamamlanıyor

ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2007 yılına kadar 10’dan fazla büyük projeyi tamamladıklarını belirterek, "Karapürçek’te inşa edilen Su Parkı’nın yanı sıra ilçeye prestij kazandıracak iki büyük projenin yapımını hızlandırdık" dedi. Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Tiryaki, Başpınar Mahallesi’nde inşaatı hızla süren Mevlana Parkı’nın yüzde 70’inin tamamlandığını bildirdi. Parkın, heykeller ve şelaleyle hareketlendirilmiş mini göleti ile bölgenin çehresini değiştireceğini ifade eden Tiryaki, Hamamönü restorasyon projesi ile birlikte Hacettepe Üniversitesinin hemen yanında yer alan Mehmet Akif Ersoy Kültür Parkı’nın yapım projesinin hızlandığını kaydetti.

Çankaya’da bir ayda 929 ruhsat başvurusu

ÇANKAYA
Belediyesine bir ayda 929 adet iş yeri ruhsatı başvurusu yapıldı. Çankaya Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, yeni iş yeri açma talebi açısından Çankaya’nın Türkiye’nin sayılı ilçeleri arasında olduğu belirtildi. Belediyeye son bir ay içinde 929 adet iş yeri açma ruhsatı başvurusu yapıldığı ve Küşat Heyetinin incelemeleri sonunda 336’sı sıhhi, 22’si gayri sıhhi 3’ü gıda sicili, 17’si emniyete tabi, 32’si hafta tatili olmak üzere 410 adet iş yeri açma ruhsatı verildiği bildirilen açıklamada, 519 ruhsat başvurusu hakkında yapılan incelemelerin ise sürdüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!