Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Engelliler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 11:28

-Görme engellilerden oluşan Benan Tiyatrosu, "Gemilerde Talim var " adlı oyunu Polatlı'da sahneledi

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - Tuzla Sanat Platformu Görme Engelliler Tiyatro Grubu Benan Tiyatrosu, "Gemilerde Talim Var" adlı oyunu Polatlı Belediyesi 13 Eylül Kültür Merkezi'nde sahneledi.

Polatlı Belediyesi ve Kent Konseyinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında sahnelenen oyunu, çok sayıda sanatsever izledi.

Oyununun yönetmeni Tuzla Sanat Sahnesi Genel Koordinatörü Orhan Çağlar, Dünya Engelliler Günü'nde, görme engellilerin oynadığı bir oyunu Polatlı'da sahnelemekten çok mutlu olduklarını söyledi.

Çağlar, "3 Aralık olarak iyi ki Polatlı'yı seçmişiz. Dünya Engelliler Günü önemli bir gün. Birçok yerde turne olmasına rağmen burasını seçtik. Çok sıcak karşılandık. Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya'ya çok teşekkür ediyoruz. Çok şanslısınız sanatsever bir belediye başkanınız var" dedi.

Haberin Devamı

Tiyatro sonunda oyunculara çiçek takdim eden Polatlı Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk de toplumda dezavantajlı guruplara fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerinin en önemli kanıtının görme engellilerin sahnelediği Gemilerde Talim Var adlı oyun olduğunu, engellilerin toplumda hak ettiği yeri alması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!