Düğün yasağına ilginç protesto

Güncelleme Tarihi:

Düğün yasağına ilginç protesto
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2013 00:00

Kırıkkale Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda sokak düğünlerinin yasaklanması, davul-zurna eşliğinde köçek oynatılarak, protesto edildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet meydanında yaklaşık 100 müzisyenin katıldığı eylemde, Müzisyenleri Yaşatma Derneği (MÜYA-DER) Başkanı Adnan Saçal bir açıklama yaptı. Saçal, “Ev düğünlerinin yasaklanması hususunda alınan karar bizleri derinden üzdüğü gibi Kırıkkaleli hemşerilerimizi de üzmüştür. Alınan bu kararın haksız olduğunu, tekrar esnek hale getirilmesini bekliyoruz. Çünkü binin üzerinde müzisyen ve buna bağlı olarak geçimini sadece bu sektörden sağlayan esnaf kardeşlerimiz de mağdur edilmiştir. Mahalle düğünlerimiz bizim örf, adet, gelenek ve kültürlerimizi yaşattığımız günlerdir. Yüz yıllardır bizler bu kültür ile büyüdük. Cuma günü dua ile bayrak kaldırırız. Pazar günü gelin getirmekle mutlu son bulan bir kültürdür. Bu kültürü ileriki nesillere güzel bir şekilde bırakmak arzu ve hedefimizdir” dedi.

Haberin Devamı

‘BAŞBAKAN EV DÜĞÜNÜNDE ALTIN BİLEZİK TAKTI’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın merhum Neşet Ertaş’ın cenazesinde ‘sen rahat uyu, senden sonraki gelecek nesiller bıraktığın kültürü devam ettirecek’ dediğini hatırlatan MÜYA-DER Başkanı Adnan Saçal, “Başbakanımız Eskişehir’e aracı ile giderken bir ev düğününde durarak geline altın bilezik takmıştı. Biz de dernek olarak kültürümüzü devam ettirecek nesiller yetiştiriyoruz. Ev düğünleri yasaklandığı takdirde, düğünlerden geçimini sağlayan müzisyenlerimiz mağdur durumda kalacaklar ve kültürümüz bitmeye yüz tutacaktır. Başbakanımız kültüre, sanata ve sanatçıyı seven bir kişiliğe sahip olduğundan bizleri bu kültürden mahrum etmeyeceğini umuyoruz. Herkesin mutlu olacağı güzel bir haberin gerek milletvekillerimizden, gerekse valimizden bekliyoruz” dedi.
Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı meydandaki eylemde müzisyenler köçek oynatırken, taşıdıkları dövizlerde durumun düzeltilmesini, aksi takdirde Ankara ya giderek Başbakan’a seslerini duyuracaklarını ifade ettiler.

674 LİRA PARA CEZASI

Kırıkkale Valiliği il Mahalli Çevre Kurulu’nun 21.01.2013 tarih ve 71-MÇK-2013/01 sayılı kararına göre, ‘Hassas Kullanım Alanı’ olarak belirlenen mahallelerde düğün, sünnet, merasim, kutlama gibi faaliyetlerin yapılması, eğlence maksadıyla patlayıcı, havai fişek gibi maddelerin kullanılması ve ateşlenmesinin yasaklandığı, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesinin (h) bendi gereğince 2013 yılı için 674 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!