Duayenlerden askıda bilet

Güncelleme Tarihi:

Duayenlerden askıda bilet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 01:52

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl “Askıda Bilet” uygulamasıyla daha çok seyirciye ulaşacak. 8-15 Mayıs tarihleri arasında festivalin gündüz seanslarının biletlerini ilk askıya çıkaranlar Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve TED Koleji oldu.

Haberin Devamı

Bu sene 17.’si düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bir ilke imza atıyor. “Askıda sinema biletleri” uygulamasıyla daha çok seyirciye ulaşacak olan festival, ekonomik nedenlerle sinemaya gidemeyen Ankaralıları filmlerle buluşturacak.
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin gündüz seansı biletlerini ilk “askıya” çıkartanlar, sinema oyuncuları Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit ile TED Koleji oldu. Böylece festivalin ilk üç gününde gündüz seansları ücretsiz olacak. Bir başka deyişle, Kızılırmak Sinemasına giden seyirciler festival filmlerinin başlayacağı 9 Mayıs’ta Türkan Şoray’ın, 10 Mayıs’ta Hülya Koçyiğit’in, 11 Mayıs’ta da TED kolejinin misafiri olarak filmleri izleme şansı bulacak. Festivalin kalan günlerinde sinemaseverleri ve sinemayı desteklemek isteyenlere seslenen Uçan Süpürge, herkesi askıda bilet uygulamasına katılmaya çağırıyor. Uçan Süpürgeliler “biletler askıda, şimdi sıra tanışmada” diyerek günde bin 500 kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

KIZILIRMAK’I YAŞATALIM

8-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında 17.si düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin adresi bu yıl da Kızılırmak Sineması. 1961 yılından beri binlerce film gösteriminin yapıldığı, festivallere sahne olan tarihî Kızılırmak Sineması, Ankara’nın belleğini taşıyan kültür sanat kurumlarından biri. Festival filmlerinin tek adresi olan Kızılırmak Sineması’yla dayanışmak için buradan vazgeçmeyen Uçan Süpürge, bir ara kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sinemayı ayakta tutmak için her yıl festivalini burada gerçekleştiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!