DT’ye rüşvet sorusu

Güncelleme Tarihi:

DT’ye rüşvet sorusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 00:00

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek Devlet Tiyatroları hakkında ilginç iddialarda bulunan bir soru önergesi verdi. Önergede, kurumun açtığı ve iptal edilen sınavlarda Genel Müdür Yardımcısı Vekili Kerim Göksu’nun Erdal Göksu adlı bir akrabasının vatandaşlardan sınavı kazandırma vaadiyle para alıp almadığını sordu.

DT, 109 teknik personel almak için sınav açtı. Açılan sınavlara başvuru sayısının çok fazla olması gerekçe gösterilerek, bazı branşlardaki sınavlar ileri bir tarihe ertelendi. Bu erteleme sonrasında Ankara Hürriyet’e kötü kokular aldığını söyleyen Şimşek, aldığı bazı önemli duyumlar ve belgelere göre 16 sorudan oluşan bir soru önergesi verdi.

PERSONEL BAŞKANI DA DAVA AÇTI Şimşek, kurumun Personel Dairesi Başkanı Ercan Serin’in Genel Müdürlüğe Ankara İdare Mahkemesi’nde açtığı bir davayı da dile getirdi. Davayla ilgili olarak ise Şimşek, "Kerim Göksu’nun 26 Aralık 2006 tarihinde, sınavlar sonuçlanmadan "sınav komisyonunda üye ve sınavlarda görevli olmadığı halde" sınav sonuçlarını Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Ercan Serin’den telefonla istediği, buna karşı Daire Başkanı Ercan Serin’in sınavların sonuçlanmadığı, prosedürün tamamlanmasından sonra üst makama bilgi vererek, üst makamın izni dahilinde bu evrakları verebileceğini ifade ettiği doğru mudur? Bir Daire Başkanı’nın kanunsuz emri yerine getirmemesi nedeniyle ödüllendirilmesi gerekirken, maaş kesme cezası ile cezalandırılması hangi adalet anlayışıyla örtüşmektedir?" sorularını yöneltti. Şimşek’in hazırladığı önergede şu sorular yer alıyor:

NİÇİN ÜÇ BİN YTL’LİK SENET VERİLDİ? "Serin’in 17 Ocak tarihinde "aylıktan kesme disiplin cezası" ile cezalandırılmasının gerekçesi nedir? "Kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak" kuralına uymaması mıdır? Yerine getirmediği emir nedir ve kim tarafından verilmiştir? Bu emri veren Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Vekili Kerim Göksu’mudur? Kerim Göksu’nun verdiği emrin "22-26 Aralık 2006 tarihlerinde arasında Sözleşmeli pozisyonlarda yazılı, sözlü ve uygulama aşamalı olarak yapılan sınav"larla bir ilgisi var mıdır? Genel Müdür Yardımcısı Vekili Göksu’nun şifahi olarak Daire Başkanı Ercan Serin’den sınav sonuçlarını istemeye hakkı var mıdır?

DT’nin açmış olduğu sınava müracaat eden bir yurttaşımıza, aynı Göksu’nun yeğeni Erdal Göksu tarafından 15 Mart’ta 3 bin YTL tutarından bir senet verilmesinin gerekçesi nedir? Bu senedin sınavların yapılmasından evvel Erdal Göksu tarafından bu yurttaşımızdan alınan paranın sınavların iptal edilmesinden sonra yurttaşımıza parasını geri iade maksatlı verildiği yönündeki iddialar doğru mudur? Kerim Göksu hakkında daha önce açılan soruşturmaların birinin sonucunda "paralı" işlerin olduğu birimlerde çalışmasının sakıncalı olacağına ilişkin muhakkik raporları olduğuna yönelik iddialar doğru mudur?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!