Drone tehdidine yerli çözüm

Güncelleme Tarihi:

Drone tehdidine yerli çözüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2018 14:55

Sayıları her geçen gün artan ve kötü niyetli kişilerin elinde tehdide dönüşebilen ‘drone’lara karşı yeni bir yerli çözüm geliştirildi.

Haberin Devamı

ODTÜ Teknokent’te 2005’ten bu yana Ar-Ge faaliyetleri yürüten ASER Teknoloji, yerli yeni nesil jammer ve Anti Drone Silahı üretimini yapıyor. Firmanın Üst Yöneticisi Ertan Murat özetle şu bilgileri paylaştı:

2 KİLOMETRE MENZİLE SAHİP

“Yakın dönemde ortaya çıkan ürünlerden farklılığımız, sistemde kullandığımız teçhizattan kaynaklanıyor. Mevcut ürünlerde 10 yıl öncesinin jammer çözümleri kullanılıyor. Biz, sayısal bir çözüm sunuyoruz. Burada kullandığımız yüksek güçlü RF güç amplifikatörleri, GSM’deki baz istasyonlarında kullanılan yeni nesil amplifikatörler. Geliştirdiğimiz gömülü kontrol yazılımları sayesinde bu teknoloji bize düşük güçlerle etkin bir kullanım imkânı sunuyor.
Full şarjda 2 saat çalışan, 2 kilometre etkili menzile sahip ürün, uzaktan kablosuz RF sinyalleri aracılığıyla kontrol ve kumanda edilen elektronik cihazların almaç devresine beyaz gürültü göndererek cihazın etkisiz kılınmasını sağlıyor.” AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!