Down Sendromlu Milliler Bakan Bak’ın takımına karşı

Güncelleme Tarihi:

Down Sendromlu Milliler Bakan Bak’ın takımına karşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 15:58

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı, İtalya’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor. Milli sporcular Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın takımıyla özel bir maç yapacak.

Haberin Devamı

 

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesinde Türkiye’de ilk kez oluşturulan ‘Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’ İtalya’da Kasım ayının ortasında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor. Birincilik hedefiyle çalışmalarını sürdüren en özel milli takımımız bir yandan da futbolseverlerin desteğini kazanmaya çalışıyor. Milli sporcular Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, bugün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın takımıyla özel bir maç yapacak. Yarın ise ‘Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’ oyuncuları ve teknik ekibiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyeret edecek.
VİDEO ÇEKEREK DAVET ETTİLER

‘Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’ oyuncuları çektikleri videolarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a maç davetinde bulunmuştu. Bunun üzerine Bakan Osman Aşkın Bak Twitter’dan yaptığı “Güzel yürekli kardeşlerim benim. Sizlerle maç yapmak için sabırsızlanıyorum” paylaşımıyla milli sporcuların talebini cevaplamıştı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK SÖZÜ

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı oyuncuları Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Hürriyet Ankara Bürosu’nda gerçekleşen ziyarette, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, takıma olan desteğinden ötürü Fırat’a teşekkür plaketi takdim etti. Milli sporcular da Avrupa Şampiyonası’nda birincilik kupasını Türkiye’ye getireceklerini sözünü verdi.

BRONZ KULAÇ DA TAKIMDA

Fransa’nın başkenti Paris’te organize edilen 2017 Down Sendromlular Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası’nda 800 metre serbest stilde Avrupa 3’üncüsü olarak bronz madalya alan Cengizhan Dönmez, Türkiye Noterler Birliği İlkokulu’nda memur olarak sürdürdüğü iş hayatının yanı sıra şimdi de yeni başladığı futbolda da başarılı olmak için çalışıyor. Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’nda yer alan Cengizhan, davetleri üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın kabul ettiği maç için yüzme antrenmanlarının yanı sıra futbol idmanları yapıyor. Gençlerbirliği Kulübü bünyesinde spor faaliyetlerini sürdüren Dönmez, takım arkadaşlarıyla 10 günlük kamp yaptıklarını, iyi hazırlandıklarını belirterek maçta iddialı olduklarını ve kazanacaklarını söyledi. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!