Dövme için kış aylarını seçin

Güncelleme Tarihi:

Dövme için kış aylarını seçin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 00:00

Eskiden dövme yaptıranların farklı olduğunu belirten Han Tattoo Piercing’in sahibi dövme sanatçısı İlhan Çakmak, “Günümüzde ise dövme yaptırmayanlar farklı” dedi ve dövme yaptıracaklara kış aylarını tercih etmelerini önerdi.

Haberin Devamı

Dövme yaptıracaklara kış aylarını öneren Han Tattoo Piercing’in sahibi dövme sanatçısı İlhan Çakmak, “Kışın dövme yaptırmak daha mantıklı. Yazın daha çok bakteri üreyebiliyor. Dövme yapılan bölgenin mikrop kapma olasılığı yaz aylarında daha yüksek. Kışın dövmenin bakımı da daha kolay” diye konuştu.
Eskiden dövme yaptıranların farklı olduğunu belirten Çakmak, “Günümüzde ise dövme yaptırmayanlar farklı” dedi ve şunları anlattı:
“Ankara’da 200’e yakın dövmeci var. Bunlardan yaklaşık 20 tanesi işinin hakkını veriyor. Evinde, bu işi tam olarak bilmeden dövme yapan çok fazla insan var. Kırtasiyeden mürekkep alıp dövme yapan insanları bile duyuyoruz. Kullandıkları malzeme kimyasal olduğundan cilt kanserine bile neden olabilir. İnsanların bilinçli olması gerekiyor. Profesyonel dövmeciler, bitkisel boyalar ve el değmeden paketlenen iğneler kullanıyor ve risk taşımıyor.
Çizim yapmaya küçüklükten gelen bir ilgim var. Şu anda da Selçuk Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar eğitimi alıyorum. 10 senedir de dövme yapıyorum.
İnsanlar artık bilinçlenmeye başladı. Kataloglardaki dövmelerden seçmek yerine, kendi hayatlarından anlamlı bir figürü vücutlarında taşımak istiyorlar. Kendi çizimini getirenler de var. Sıradışı dövmeler yaparken keyif alıyorum. Ayrıntılı, işçilik gerektiren modeller yapmak daha keyifli.
Çok acıyan bölgeler tercih edilmiyor. Karın bölgesi, koltuk altı, el üstü ve kemikli bölgeler daha çok acı veriyor.

Haberin Devamı

İsim yazdırmayın

Ömür boyu üzerinizde taşıyacağınız tek şey dövme. Bu yüzden doğru karar vermek ve dövmeyi doğru yerde yaptırmak gerekiyor. Acele edilmemeli. Sevgilisinin ismini dövme yaptırmak isteyenleri uyarıyoruz. Boyun ve ele dövme yaptırmamalarını öneriyoruz. 18 yaşından küçüklere dövme yapmıyoruz. Dövmesini sildirmek isteyen çok fazla insan var. Dövme sildirme işlemi çok pahalı bir işlem. 100 liraya yaptırdığınız bir dövmeyi ortalama bin liraya sildirebiliyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!