Dört yeni film vizyonda /Fragmanlarını izleyin

Güncelleme Tarihi:

Dört yeni film vizyonda /Fragmanlarını izleyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 00:00

Haberin Devamı

BENİM SİNEMALARIM / Mehmet Uğur YÜKSEL

2000’lerin başarılı aksiyon serisi Bourne’a yeni bir hikaye ve kahramanla devam eden “Bourne’un Mirası”nı, serinin ve türün tutkunları kaçırmasın. Woody Allen sevenlerin kendilerini bulacağı Sophie Lellouche imzalı “Paris Manhattan”, çocuklara “Saftirik Greg’in Günlüğü: İşte Şimdi Yandık”, bilimkurgu ve korku arayanlara da “Korku Kapanı” haftanın diğer seçenekleri…

Buzdağının
görünen kısmı

Bourne’un Mirası
The Bourne Legacy
Yönetmen: Tony Gilroy
2012/ABD/135’

Hatırlayacaksınız, 2000’lerin efsane aksiyon serisi Bourne, 2007’de çekilen “Son Ültimatom/The Bourne Ultimatum”la görkemli bir final yapmıştı. Hafızasını yitirmiş kahramanımız Jason Bourne, bu filmle birlikte nihayet bulmacayı çözüyor, gizli güçleri ortaya çıkarıyordu. Son iki filmle seriyi zirveye taşıyan yönetmen Paul Greengrass ve Bourne’a hayat veren Matt Damon’ın yeni bir Bourne fikrine sıcak bakmaması nedeniyle serinin ortada kalması stüdyoyu dertlere düşürmüştü. Sonuçta Bourne, eleştirmenlerden de seyirciden de büyük ilgi gören, gişesi sağlam bir seriydi ve hikaye sonlanmış olsa da bir şekilde devam etmek zorundaydı. Sonunda çözüm bulundu; Bourne’suz ama Bourne’un dünyasında geçen bir hikâye yaratmak. Bunun için de önceki filmlerin senaryo ekibinde çalışan Tony Gilroy’la masaya oturuldu. Gilroy, ilk yönetmenlik denemesi “Avukat/Michael Clayton” ve ardından çektiği “Sahtekarlar/Duplicity” ile suç filmlerine olan hakimiyetini kanıtlamış bir yönetmen. “Bourne’un Mirası”nda da, serinin tutkunlarının aşina olduğu estetiği korumayı ve kardeşi Dan Gilroy’la birlikte yazdığı senaryoyu tıkır tıkır işlemeyi başarıyor.
Serinin bir diğer yeniliği ise başrol oyuncusu elbette. “Ölümcül Tuzak/The Hurt Locker” filmiyle kariyerinde basamak atlayan, en son “Yenilmezler/The Avengers”de izlediğimiz Jeremy Renner bu soğukkanlı ajanı inandırıcı kılmakta oldukça iyi. Onun karşısında ise Dr. Marta rolünde Rachel Weisz’ı, kötü adam olarak da Edward Norton’u izliyoruz. Ayrıca önceki filmlerden Joan Ellen ve David Strathairn de kadroya dahil olmuş.
Filmin konusuna gelirsek… Dördüncü filmle birlikte Bourne evreni genişliyor. Filmin tanıtım cümlesinde söylendiği gibi Bourne, buz dağının görünen kısmıdır ve onunla aynı kaderi paylaşan başka ajanlar da vardır; CIA tarafından yetiştirilmiş, çeşitli operasyonlarda kullanılmış ve zamanı gelince kolayca harcanabilecek Aaron Cross gibi. Tıpkı Bourne gibi Treadtone operasyonunda yer alan, işler ters gidince de kaçak konumuna düşen Cross, hayatta kalabilmek ve suçsuzluğunu kanıtlayabilmek için bir kovalamacanın içine düşüyor.
“Bourne’un Mirası” sıkı kadrosu ve düşmeyen temposuyla serinin takipçilerini olduğu kadar suç filmlerinden hoşlananları da memnun edecek bir film.

Haberin Devamı

FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

Woody Allen’a
saygı duruşu

Paris Manhattan
Yönetmen: Sophie Lellouche
2012/Fransa/77’

Eczacılık yapan Alice, gerçek bir Woody Allen tutkunudur. Her filmini defalarca izlemiş, filmlerindeki repliklerini ezberlemiştir. Arkadaşları ve ailesi, neredeyse bütün hayatını Woody Allen filmleriyle şekillendiren Alice için endişelenmektedir. Ailesi ona uygun bir sevgili adayı araştıra dursun, Alice bir gece Victor’la tanışır. Yalnız, Victor’ın ciddi bir kusuru vardır: Bir tane bile Woody Allen filmi izlememiştir. İlk filmiyle samimi ve hoş bir başlangıç yapan Sophie Lellouche, karakteri gibi bir Allen hayranı. Filmin adını da Allen önceki filmlerinde sıkça kullandığı Manhattan ile yakın zamanda izlediğimiz “Paris’te Gece Yarısı/Midnight in Paris”i birleştirerek yaratmış. Allen’ın, adına yapılan bu filme kayıtsız kalmadığını ve kısa da olsa filmde göründüğünü not düşelim.

Haberin Devamı

FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Macera devam ediyor

Saftirik Greg’in Günlüğü: İşte Şimdi Yandık
Diary of a Wimpy Kid: Dog Days
Yönetmen: David Bowers
2012/ABD-Kanada/96’

Jeff Kinney’nin çok satanlar listesinde uzun haftalar boyunca kalmayı başaran, Greg isimli bir ortaokul öğrencisinin maceralarını anlatan serisi, beyazperdede de ilgi görmeye devam ediyor. Önceki iki filmin gişedeki başarısıyla birlikte çok gecikmeden çekilen “İşte Şimdi Yandık”, serinin 3. ve 4. kitaplarını bir araya getiriyor. Yıl boyunca hayalini kurduğu tatile çıkmaya hazırlanan Greg’in planları arasında ailesi yoktur. Babası “ailece zaman geçirme, baba-oğul eğlencesi yapma” planlarıyla gelince Greg’in hayalleri suya düşer. Greg tatilinin berbat olmaması için elinden geleni yapmalıdır. Ailesiyle tatile gitmemek için lüks bir golf klubünde iş bulur fakat bu bile Greg’i yazın bunaltıcı sıcağından, havuzda herkesin gözü önünde yaptığı sakarlıklarla rezil olmaktan ve planladığından çok kötü geçecek bir kamptan kurtaramaz.

Haberin Devamı

FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Korku ve bilimkurgu

Korku Kapanı
Storage 24
Yönetmen: Johannes Roberts
2012/İngiltere/87’

Londra’nın tam ortasına bir kargo uçağı düşer ve kazanın sebebi bulunamaz. Şehirde panik ve korku hakimken, bir alanda kapana kısılıp kalan bir arkadaş grubu, esrarengiz yaratıklarla baş etmek zorunda kalır.

FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!