Dört dakikada parçalamışlar

Güncelleme Tarihi:

Dört dakikada parçalamışlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 16:46

Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde ahşap hayvan heykellerinin, Eskişehir'den ilçeye ziyarete gelen E.K. ve S.K. çifti ile oğulları G.K. tarafından parçalanmasının mobese görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İlçenin girişinde bulunan yaklaşık 30 ahşap heykel, 1 Şubat’ta tahrip edilmiş, şüphelilerden E.K.’nin sorgusunda, “Burası Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri’nin mübarek toprakları. Burada putların ne işi var? Müslümanlığın putlukla alakası olmaz” dediği öğrenilmişti. Mobese görüntülerinde, Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri türbesini ziyaret için ilçeye giden ailenin, heykelleri görünce otomobilden indiği ve yol kenarında aynı güzergâhta bulunan ahşap heykelleri 4 dakika içinde kırıp, parçaladığı anlar yer alıyor. Bu sırada ailenin 7 ve 10 yaşlarındaki 2 çocuğunun olanları izlemesi de kameraya yansıdı.

Dört dakikada parçalamışlar


SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Haberin Devamı

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, heykellerini tanesinin 500-600 TL civarında olduğunu belirterek, kırılan heykelleri belediyenin kazan dairesinde yaktıklarını söyledi. Başkan Can, heykellerin yenilerini yaptırdıklarını kaydederek, "Onları ilçe girişine yerleştireceğiz. Geyik, at, eşek, bahçıvan heykeli bunlar. Çamlıdere'nin ağacı meşhur olduğu için ahşaptan yaptırıyoruz. İlçe halkımız çok uygardır. Bunların yaptıklarının dinimizle ilgisi yoktur. Bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kamu malına zarar verdikleri için dava açılmasını sağlayacağız" diye konuştu. İfadelerinin ardından serbest bırakılan şüpheliler hakkında ‘kamu malına zarar vermek’ suçundan başlatılan soruşturma sürdürülüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!