Dört bir yanda Ankara gönüllüleri

Güncelleme Tarihi:

Dört bir yanda Ankara gönüllüleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2009 00:00

Murat Karayalçın’ın en etkili çalışma gruplarından Ankara Gönüllüleri’nin sayısı Mart başı itibariyle 4 bin 500’e ulaştı. Eğitim toplantılarına 11 bin kişi katılırken, gezilen ev sayısı 30 bin’e yaklaştı.

ANKARA Gönüllüleri Projesi’nin mimarı Selim Oktar, "Güçlü projelerin karşısında kimse duramaz" parolasıyla yola çıktıklarını söylüyor. Oktar şunları söyledi:

"Mart başı itibariyle aktif olarak çalışan gönüllü sayımız 4 bin 500, eğitim toplantılarımıza katılan sayısı 11 bin, gezilen ev sayısı 25 bine ulaştı. 1 Aralık tarihinde Çevre sokaktaki merkezimizle çıktığımız bu yolda, 13 gönüllü ofisine ulaştık. Bu güçlü projenin karşısında kimse duramayacak. Ankara topraklarının medeniyetin beşiklerinden birini yaratabilme gücü ile Atatürk tarafından Başkent ilan edilmesi, kente efsanevi bir kimlik kazandırıyor ve ben bu kimliği seviyor ve onun uğruna bu şehirde savaşmayı seçiyorum."

Ankara Gönüllüleri’nin en ilgi çeken projelerinden birisi olan "Evinde üret, kazan projesi"ni yürüten Duygu Büke, "Kadınların öne çıktığı bu projede dağıttığımız yün ve şişle hanımlarımıza ördükleri atkılarla ev ekonomilerine katlı yapma imkanı veriyoruz" dedi.

Projenin umudunu yitirmiş mutsuz Ankaralı kadınlar üzerinde çok olumlu bir etki yarattığını söyleyen Büke proje kapsamında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Aralık ayında ilk toplantımızı Altındağ’da yaptık. Bir yumak ve bir çift vererek kadınlarımızdan kırmızı atkılar örmelerini rica ettik. Biz o atkıları kadınlarımızdan 5 TL’ye alıp, Ankaralı hemşerilerimize satmaya başladık. Kadınların gözlerindeki o mutlu parıltıyı görmeliydiniz. Sonrasında Ankara’nın tüm ilçelerinde kampanyamızı yürütmeye başladık. Evleri tek tek dolaştık. Her geçen gün büyüdük, halen büyüyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!