Dördüncü piki beklemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Dördüncü piki beklemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2021 00:59

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüste şu an 3'üncü pikin yaşandığını belirterek, "Mart-nisan gibi 3'üncü piki yaşayacağımızı düşünüyorduk, öyle oldu. Virüsün yapısı, bu kadar mutasyon geçirmesi ve aşılama programlarının hızlıca ilerlemesi neticesinde 4'üncü pikin olacağını düşünmüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kendi hastanelerinde Brezilya, Güney Afrika ve İngiltere mutasyonlarının görüldüğünü kaydeden Savaşçı, şunları söyledi:

Dördüncü piki beklemiyoruz


AŞIDAN SONRA DA KURALLARA UYALIM

"Yatırdığımız hastalarımızın yüzde 90’ı mutant virüslü hastalarımız. Bu mutasyonların, kişilerin kliniği üzerinde herhangi bir negatif etkisi yok; ancak aşının koruyuculuğu üzerinde etkisi olabilir. Dolayısıyla kişiler aşı olduktan sonra bile kurallara uymak zorunda. Mutasyonlar ülkemizde genel olarak vaka artışına neden oldu. 2-3 aylık bir disiplin altında kurallara uyarsak, rehavete kapılmazsak, aşılama da haziran ayına kadar bu hızla devam ederse zaten toplumsal bağışıklığı elde edeceğiz."

Haberin Devamı

BU YIL İFTARDA BULUŞMAYALIM

Ramazan ayında vatandaşların aşı randevularını oruç durumlarına göre ayarlayabileceğini belirten Savaşçı, şu uyarılarda bulundu: “Böylelikle aşıyı da aksatmamış oluruz. Halkımızın dikkat etmesi gereken en önemli husus, ev içinde, aileler arasında iftarlaşmaları devam ettirmemeleri. Buna dikkat edilmezse vakalar artışa geçecektir. Akraba da olsa, komşu da olsa bu yıl iftar programları yapmayalım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!