Dönel kavşağa ‘hatalı’ raporu

Güncelleme Tarihi:

Dönel kavşağa ‘hatalı’ raporu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 16:14

Yaşamkent’te yüzlerce kazanın yaşanmasının ardından hatalı olduğu raporlanan dönel kavşakta gerekli çalışma bir türlü başlatılamadı. Muhtar Ayla Özsüer, “Sesimizi yıllar sonra Büyükşehir’e duyurduk. Şimdi ise EnerjiSA bizi görmezlikten geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Yaşamkent 3222. Cadde’deki dönel kavşağın hatalı olduğunu ve çok sayıda kazanın yaşandığını belirten mahalleli, yetkililerin harekete geçmesini istiyor. Yıllardır mahalleliden gelen şikâyetleri, Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini belirten Yaşamkent Mahallesi muhtarı Ayla Özsüer, “Sonunda hatalı olduğu Büyükşehir Belediyesi İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından raporlandı. Çalışmaya başlamaları için EnerjiSA’nın dönel kavşaktaki lambaları güvenli bir şekilde sökmesi gerekiyor. Bu sefer de onlar sesimizi duymuyor. Çalışmalar aylardır askıda bekliyor” dedi. Muhtar Özsüer, şöyle devam etti:

HATALI OLDUĞU RAPORLANDI

“Sorunu ilk olarak ilettiğimiz Büyükşehir Belediyesi, bölgeye ekip gönderdi. İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, dönel kavşağın hatalı olduğunu tespit etti. Daha sonra bizlere, bölge bulunan Enerji-sa’ya ait elektrik direklerinin kaldırılmadan çalışma başlatmalarının mümkün olmadığını söylediler.

Haberin Devamı

ENERJİ-SA’YA SESLENİYORUM

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve ben defalarca Enerji-sa’ya gerekli çalışmayı yaparak elektrik direklerini kaldırması yönünde talepte bulunduk. Ancak aylardır dönüş olmadı. Buradan Enerji-sa yetkililerine sesleniyorum, kazaların önüne geçmemiz harekete geçin, yoksa burada yaşanancak bir can kaybından siz sorumlu olursunuz.”

YÜZLERCE KAZA OLDU

HATALI olduğu Büyükşehir Belediyesi İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü tarafından raporlanan kavşakta, yaşanan kazalara dikkat çeken muhtar Özsüer, “6 senedir bu kavşakla ilgili sorunumuzu duyurmaya çalışıyoruz. Yüzlerce kaza oldu, insanlar yaralandı, sesimizi duyuramadık. En kısa zamanda çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

ENERJİSA’nın elektrik direklerini güvenli birşekilde kaldırarak gerekli çalışmayı yapmasının ardından Büyükşehir’in bölge sinyalizasyon kuracağını da belirten Özsüer, “Büyükşehir’den sözü aldık. Mahallelinin talebi doğrultsunda, aşırı süratli sürücülere engel olabilecek trafik lambaları da çalışmanın sonunda yapılmış olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!