Döne-meç yeniden sahne alıyor

Güncelleme Tarihi:

Döne-meç yeniden sahne alıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 21:44

MERKEZİ Ankara’da bulunan ve geçtiğimiz aylarda sanat sezonunu açan Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu Döne-Meç isimli dans oyunu, yoğun istek üzerine yeniden sahne alacak. Bir ay boyunca gösterimde kalan Döne-Meç’te Veli Kurt, Ceren Ergin, Oğulcan Abacıoğlu, Güleda Abacıoğlu, Gülüm Pekcan Şimşir rol alıyor.

Haberin Devamı

Döne-Meç, dil, din, ırk gözetmeksizin kainattaki tüm insanların geçiş dönemlerini ele alıyor. Gülüm Pekcan Dans Tiyatosu Genel Koordinatörü Gülüm Pekcan, dünya insanının acılarla, sömürülerle, paranın satın alma gücüyle hümanist duyguların yok edilmeye çalışıldığı bir ortamda yaşamak zorunda bırakıldığını, büyük balığın küçük balığı yuttuğu bir dönemle günümüz yaşamının bir felsefesinin yapılmaya çalışıldığını söyledi. Pekcan, “Çağdaş sanatların tüm imkanlarını kullanarak yaşanan bu gerçekleri gözler önüne sermeye çalışıyoruz. Kurgu, reji ve kareograjisini gerçekleştirdiğim bu danslı oyunumuzda sinevizyon kullanarak belgelerle de anlatmaya çalışıyoruz. Döne-Meç isimli oyun, genel istek üzerine 18 Nisan’da Ankara Sanat Tiyatrosu’nda yeniden sahnelecektir” dedi.

 
CSO Garnetz’i ağırlıyor

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası, bugünkü konserinde keman sanatçısı Ilian Garnetz ile seyirciyi selamlayacak.
Vakhtang Machavariani’nin şefliğini yapacağı orkestra, Dimitri  Şostakoviç’in “1. Keman konçertosu” ve “10. Senfoni”sini yorumlayacak. Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), Şef Myron Michailidis ve piyanoda Janis  Vakarelis ile C. Nielsen’in “Helios” Uvertürü, S. Prokofyef’in “Piyano  Konçertosu” ve R. Schumann’ın “İlkbahar Senfonisi”ni 16 Nisanda klasik müzik  sevenlerle buluşturacak. BSO’da ayrıca Verda Ün anısına, açıklamalı piyano resitali  gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!