Dolmuşçuya uyuşturucu denetimi

Güncelleme Tarihi:

Dolmuşçuya uyuşturucu denetimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 01:17

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Celal Bayar Bulvarı’ndan geçen ‘J’ plakalı araçları durdurarak, uyuşturucu testi yaptı. Uygulama yapılan şoförler, temiz çıktı.

Haberin Devamı

Başkent’te ‘J’ plakalı araçların yoğun olarak kullandığı güzergâhlardan Celal Bayar Bulvarı’nda, dolmuş şoförlerine uyuşturucu denetimi yapıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan uygulamada, uyuşturucu testi yapılan sürücüler temiz çıktı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amir Yardımcısı İbrahim Ulutaş, “Gerekli test yapıldıktan sonra uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücülerin ehliyetleri 5 yıl geri alınacak ve 3 bin 600 lira para cezası verilecek. Bu uygulamamızda ise pozitif bir unsura rastlanmadı” dedi. Ankara’nın uygulama için pilot bölge olarak seçildiğini belirten Ulutaş cihazın çalışma biçimi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

8 DAKİKA SÜRÜYOR

“Sürücüden, pet yardımıyla tükürük örneği alınıyor. Daha sonra sonucun tamamlanması için alınan örnek yardımcı bir makinenin içinde 8 dakika bekletiliyor. Bu süre sonunda eğer uyuşturucu madde kullanmış ise hangi cins uyuşturucu madde kullandığı tespit ediliyor. Test eğer pozitif çıkmış ise sürücülerin ehliyetleri 5 yıl geri alınıyor ve 3 bin 600 lira para cezası veriliyor. Uyuşturucu madde kullandığı için şahsın adli takibi başlatılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!