DOĞUMDA HAKARET SUÇLAMASI

Güncelleme Tarihi:

DOĞUMDA HAKARET SUÇLAMASI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 01:10

Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum yapan 21 yaşındaki Merve Seven, hastanedeki kadın doktorunun kendisine hakaretler ettiğini iddia ederek, Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulundu.

Haberin Devamı

18 Ağustos’ta sancı ve mide bulantısı şikayetiyle Kazan Devlet Hastanesi’ne eşi Ali İhsan Seven’le giden Seven, sancıları dinmek bilmeyince Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesine acil olarak götürüldü.

YOLDA NEDEN ÖLMEDİN

Doğuma alınan Seven, sabah saatlerinde eşini arayarak doğum sırasında kötü muamele gördüğünü anlattı. Seven, doğum sırasında doktorun, “Yolda neden ölmedin, evinde neden doğum yapmadın da buraya geldin. Allah belanı versin, kes kesini Allah belanızı versin, sizden bıktım. Geri zekalı bana doktor hanım, hemşireye de hemşire hanım diyeceksin. Biz sizin ablanız değiliz” diye hakaret ettiğini ve vücudunun çeşitli yerlerini tırnaklarıyla çizdiğini öne sürdü.

RİSK ANI BAŞLAMIŞTI

İddialar üzerine Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Salim Erkaya, Sever’in hastaneye getirilmesinin ardından 10 dakika içerisinde doğumunun gerçekleştirildiğini belirtti. Erkaya, “30 yıllık tecrübemle şunu söyleyebilirim, hasta bir 30 dakika daha gecikseydi çeşitli nedenlerden dolayı ölebilirdi, çocuğunu kaybedebilirdi. Bu riski gören arkadaşımız, ‘neden zamanında gelmedin, bebeğin de sen de ölebilirdiniz’ diye, hastanın sağlığını düşünerek kızmış olabilir. Çünkü tam bir risk anı başladığında hastanemize giriş yapmışlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!