Doğu ve batıyı buluşturan festival

Güncelleme Tarihi:

Doğu ve batıyı buluşturan festival
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 11:44

Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer’in ‘Doğu Batı İle Buluşuyor’ temasıyla düzenlediği ‘Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’, bu yıl 14’üncü kez müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Gordion, Sivrihisar ve Edirne’deki konserlerle başlayan festivalin Ankara ayağı kapsamında bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda Trakya Ensemble Yaylılar Orkestrası ve Şefika Kutluer sahne alacak. Yarın ise CSO Ada Ankara Mavi Salon’da Balkan Baroque Ensemble’a yine Kutluer, solist olarak eşlik edecek. Konserde Vivaldi’nin 6 Concerti Op.10 eseri seslendirilecek.

KONSER GELİRİ DEPREMZEDELERE

Ankara’nın doğduğu kent olduğuna değinen Şefika Kutluer, bu yıl 14’üncüsüyle sanatseverlerin karşısına çıktığı festivalin Ankara sınırlarını aşarak başta İstanbul olmak üzere farklı şehirlere de taşındığını söyledi. Kutluer, festivalde farklı ülkelerden sanatçıların sahne aldığını ve bu festivalle doğduğu kent Ankara’nın tekrar kültür ve sanatın başkenti olarak anılmasına katkı sağlamayı amaçladığını da vurguladı. Festival kapsamında sanatçının, Gordion ve Sivrihisar konserlerinden elde edilen gelir ise depremzedeler için bağışlanacak konteyner ev projesine aktarılacak.

BAKMADAN GEÇME!