Doğu ile Batı yeniden Başkent’te buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Doğu ile Batı yeniden Başkent’te buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2011 00:00

Başkent’te geçen yıl uluslararası bir festivale imza atan Şefika Kutluer, festivalin ikincisiyle 24 Eylül Cumartesi günü Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

YILLAR önce verdiği Carnegie Hall konserinden sonra New York Times’in müzik kritiği tarafından atılan başlık olan “Sihirli Flüt” ünvanı ile anılan Şefika Kutluer, 2’nci Uluslarası Şefika Kutluer Festivali ile Ankaralılarla buluşacak.
Klasik müzikteki kalite çıtasını her zaman yükseğe taşıyan Kutluer, birbirinden önemli uluslararası orkestraların katılacağı festival programıyla sanatseverlere doyumsuz anlar yaşatacak. Festival, 24 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’da Ankara Resim Heykel Müzesi Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Kutluer festivalin açılışını Fransa’dan Le Mans Senfoni Orkestrası eşliğinde, Fransız repertuarının çarpıcı örneklerini yorumlayarak yapacak. Le Mans Senfoni Orkestrası eşliğindeki konserin ardından açılış resepsiyonu düzenlenecek.
Festival mekanı olarak Ankara Resim Heykel Müzesi’ni seçmesinin özel bir nedeni olduğunu belirten ŞefikaKutluer, “Bugüne kadar birlikte konserler verdiğim, CD’ler kaydettiğim dünyanın en ünlü orkestra ve müzisyenleri ile var olan yakın ilişkimin avantajını kullanarak, doğduğum kent Ankara’da, böyle bir festivali gerçekleştirmeyi hedeflemiştim. Şimdi bu hedefe ulaşmanın ve ikinci festivalle birlikte Ankaralılarla bu güzellikleri paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Festival mekanı olarak Ankara Resim Heykel Müzesini seçmiş olmamın da çok özel bir sebebi var. Atatürk, Türkiye’deki ilk kültür merkezi olan bu güzel mekanı açarken, ‘Anadolu’nun merkezindeki bu güzide sanat merkezinden yayılacak nur bütün ülkemizi sarsın’ demiş. Festivalimizle birlikte bu nur yayılmaya devam etsin” dedi.

Haberin Devamı

Mevlana’nın doğum günü anısına sürpriz

30 Eylül’de Luzern Strings ile vereceği konserde 3’ncü Murad’ın “Uyan Ey Gözlerim Uyan” isimli İlahisini flüt ve orkestra için düzenleten Kutluer, Mevlana’nın doğum günü anısına bu eserin dünyadaki ilk seslendirmesini de yapacak.
Kutluer festivalin kapanışını 27 Ekim Perşembe günü “European Union Chamber Orchestra (Avrupa Birliği Oda Orkestrası)” ile birlikte yapacak.
Avrupa Birliği üyesi ülkelerden farklı müzisyenleri bir araya getiren orkestra Avrupa Birliği için uluslararası etkinlikte bir kültür elçisi gibi işlev görmekte ve Avrupa işbirliği karakterine uyumlu bir sembol olma niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

Festivalin konsepti “Dostumuz Mozart”

m“Doğu Batı ile Buluşuyor” konsepti içinde dünyanın değişik kültürlerinin en ünlü temsilcilerini Ankara’daki festivalde buluşturmayı hedefleyen Kutluer, festivalinin her yıl aynı dönemde devam edeceğini vurguladı. Bu seneki festivalde “Dostumuz Mozart” konsepti çerçevesinde Mozart’ın eserlerine ağırlık veriliyor. Festivalde çalınacak yeni eserler arasında Şefika Kutluer Latin besteci Jose Elizondo’nun bestelerinin ilk seslendirmelerini yapacak.  Festivalle ilgili detaylı bilgiye www.sefikakutluerfest.com adresinden ulaşılabilir.

Festival programı

24 Eylül Le Mans Senfoni Orkestrası 
30 Eylül İsviçre’nin dünya çapında ünlü orkestrası Lucerne Strings
4 Ekim Rusya’dan Kremlin Oda Orkestrası
8 Ekim İngiltere’den City of London Sinfonia
12 Ekim Geleneksel Çin Orkestrası (Traditional Chinese Orchestra)
19 Ekim Avusturya’dan Strauss Ensemble
27 Ekim Avrupa Birliği Oda Orkestrası European Union Chamber Orchestra)

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!