Doğalgaz yarışına yerli yatırımcı da giriyor

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz yarışına yerli yatırımcı da giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 00:00

Büyükşehir Belediyesi Başkent Doğal Gaz Dağıtım Şirketi’nin özelleştirme ihalesinde yerli yatırımcı, yabancı sektör devleri ile yarışa katılacak. Bu kapsamda İspanyol Gas Natural, Nurol ile; Gaz de France, Baymina ile işbirliğine gitti. Gazprom destekli Bosphorus da ihaleye katılacağını ortaya koyarken, Zorlu ve Çalık’ın da ihaleye katılması bekleniyor.

26 Şubat’ta ihalesi yapılacak şirket için toplam 32 adet şartname satıldı. Anayasa Mahkemesi’nin, özelleştirmeyi düzenleyen yasanın iptali için CHP’nin açtığı davayı reddetmesinin ardından altı adet daha şartname satıldığı bildirildi. Böylece, 24 Ocak’ta red kararının çıkmasının ardından satılan şartname sayısı 26’dan 32’ye yükseldi.

BEŞ ALICI ÖNE ÇIKTI : Bilgi Odası’na giriş süreci devam ederken, ihalede yarışacak şirketler de netleşmeye başladı. Gelinen noktada, yarışın beş alıcı arasında geçmesi bekleniyor. İhaleye katılmak üzere İspanyol Gas Natural’ın Nurol ile Gaz de France’ın Baymina ile işbirliğine gittiği öğrenildi. Gazprom destekli Bosphorus, Zorlu ve Çalık Enerji şirketlerinin de ihaleye katılacaklarını ortaya koydukları öğrenildi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR: Bilgi Odası’na giren Merrill Lynch’in danışman sıfatıyla dahil olduğu süreçte, kimin adına katıldığını ortaya koymadığı belirtildi. Merrill Lynch’in Başkent Doğal Gaz yetkililerine bazı sorular yönelttiği, bunların yanıtlanmasına ilişkin yazışmaların sürdüğü öğrenildi. Ayrıca, Güriş şirketi de Bilgi Odası’na giren alıcılar arasında yer aldı. Bu hafta sonuna kadar Bilgi Odası’na giren şirket sayısı sekiz olacak. Anılan şirketler dışında, ihale şartnamesini alanlar arasında RWE, Ref Ref Gas, Suez, Tractebel, Koç Statoil, Türkerler, Ener Gaz, Ongaz, Promed Gaz, Elektromed, Limak, Aksa, Akfen, OYAK, Fortisbank, Eksen Holding, Palgaz da yer alıyor. İhale, 26 Şubat’ta kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhalede açık artırma da yapılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!