Doğadan alınan yeniden doğaya

Güncelleme Tarihi:

Doğadan alınan yeniden doğaya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2010 00:00

Basın kartının işlevin artırılması ve tanınması noktasında atak yapan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yeni bir projeye daha imza attı.

BYEGM ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü, “Her Basın Kartı Mensubunun Bir Ağacı Olsun” projesi başlattı.

BYEGM’de gerçekleştirilen projenin imza töreninde konuşan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Basın Kartları Komisyonu’nun geçen hafta gerçekleştirdiği yılın ilk toplantısında basın kartı taşıyanlar ve alacak olanlarla, Türkiye’de yerleşik yabancı medya mensuplarının, Milli Ağaçlandırma Projesine destek vermeleri yönünde görüşmeler yapıldığını ve projenin benimsendiği ifade etti.

İlk aşamada 10 ile orman

Projenin Ankara başta olmak üzere ilk etapta 10 ilde hayata geçirileceğini anlatan Melek, şunları söyledi:

“Bu projeyle her basın mensubunun dikili bir ağacı olsun. Doğaya, ağaçlandırmaya ve geleceğimizin yavrularına güzel bir Türkiye bırakmaya katkıda bulunsun. Böyle güçlü bir sektörün bir ormanının da olması gerekir. Ümit ediyorum, her ilde bir gazeteciler ormanı, basın yayın ormanı olacak. BYEGM para konusuna müdahil olmayacak, gönüllüler ilgili genel müdürlüğün banka hesabına fidan başına 10 TL yatıracak. Belli sayıda ağaç dikenlerin isimleri de BYEGM internet sitesinde ilan edilecek.”
Çok sayıda basın mensubunun katıldığı imza töreninde projenin mimarı Basın Şube Müdürü Bahattin Akyön de, “Küresel ısınmadan, doğanın dengesinin bozulmasından her şeyden önemlisi ormanların yok edilmesinden sık sık söz ediyor ve şikayet ediyoruz. Biz de bu konuda neler yapabileceğimizi düşünerek gelecek nesillere söyleyecek sözümüz olsun istedik” dedi.
Törende bin ağaç bağışı da yapıldı.

Basın Yayın ve Gazeteciler hatıra Ağaçlandırması çalışmaları için bağışlar Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Beşevler Şubesi AOÇ Bürosu TR 45000 100 146 006 289 893 5001 nolu hesaba yatırılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!