Diyarbakırlı öğrenciler Kazan'ı gezdi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırlı öğrenciler Kazanı gezdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 14:35

Diyarbakırlı öğrenciler Kazan'ı gezdi

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)-DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi Atatürk Ortaokulu öğrencileri, öğretmen ve velileri, kardeş okul projesi kapsamında Kazan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin misafiri olarak Ankara'ya geldi. Diyarbakırlı öğrencilerin 4 günlük ziyaretlerinin 2 günü Ankara'yı diğer iki günü ise Kazan'ı gezerek geçti.
Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteklediği 'Ankara'nın Bağları, Diyarbakır'ın taşları' projesi kapsamında kardeş okullar, Kazan İmam Hatip Ortaokulu'nun misafiri olarak Ankara'ya geldi. Diyarbakırlı öğrencilerin 4 günlük ziyaretlerinin 2 günü Ankara'yı, diğer iki günü ise Kazan'ı gezerek geçti. Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın sosyal etkileşim projesi kapsamında Anıtkabir, Tacettin Dergâhı, Hacı Bayramı Veli Cami ve müzeleri gezen misafir öğrenciler, Kazan ve çevresinde bulunan müze, spor tesisleri, park ve piknik alanlarını gezdi. Proje kapsamında, Kazan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de bir ay sonra iadeyi ziyarette bulunacak.
Diyarbakırlı öğrencileri, belediye meclis salonunda ağırlayan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, konuklarına, telefonda konuştuğu Eski Diyarbakır Valisi ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Başbakan Başdanışmanı Mücahit Arslan'ın selamını söyledi. Ertürk, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için eğitimde, bilimde ve sanatta gelişmesi gerektiğine dikkat çekerek 'kardeş okul' benzeri sosyal projelerin Türkiye'de daha fazla yaygınlaşmasının lüzumlu olduğunu belirtti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!