Diyabetliler yaşam için pedal çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Diyabetliler yaşam için pedal çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 00:00

Diyabetli gençler, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın verdiği startla, "Yaşama Pedal" bisiklet turuna, Meclisten başladılar.

Toptan, "Diyabetli Gençler Yaşama Pedal" bisiklet turunun startını vermeden önce, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Temel Yılmaz ve bisiklet turuna katılanları makamında kabul etti.

Yılmaz, dünyanın en yaygın ve hızlı yayılan hastalıklardan birinin diyabet olduğuna işaret etti.

Diyabetin iyi tedavi edilmemesi halinde ağır ve ciddi komplikasyonları bulunduğunu belirten Yılmaz, diyabetin, Avrupa’da 20 yaş üstünde körlük nedenleri arasında birinci sırada yer aldığını, ABD’de her yıl 90 bin kişinin ayağının kesildiğini anlattı.

Yılmaz, her dönem parlamentoda üçte bir oranında diyabet görüldüğünü belirtti. İyi bir eğitim ve bilgiyle, diyabetin önlenebileceğini vurgulayan Yılmaz, "6 milyon hasta grubu var. Bu mücadeleyi toplumsal platformda almak lazım. Size bu nedenle geldik" dedi.

Yılmaz, diyabetin, bilinçlendirildiğinde, dikkatle izlendiğinde, hayat kalitesini ve süresini bozmayacağını dile getirdi.

EN UZUN YAŞAYAN İNSANLAR

TBMM Başkanı Toptan, şeker hastası olan merhum işadamı Vehbi Koç’un "Dünyanın en uzun yaşayan insanları şeker hastalarıdır. Çünkü şeker hastaları, yiyeceklerine ve hareketlerine dikkat eder" sözüne işaret etti.

Bisiklet turuyla verilen mesajın, bununla örtüştüğünü belirten Toptan, "İnsanın yaşam dünyasını, sağlıklı bir disiplin altına almak; ciddi bir şekilde kültür haline dönüşmeli" diye konuştu.

77 YAŞINDA PEDAL ÇEVİRECEK

Kabulün ardından Toptan, Meclisteki makam girişinde başlayan, aralarında 77 yaşında emekli albayın da bulunduğu Bisiklet Sevenler Derneği üyeleri ile 3 diyabetli gencin İstanbul’da sona erecek bisiklet turunun startını verdi.

Grup, Anıtkabir’i ziyaretinin ardından pedallarını Kızılcahamam’a doğru çevirecek, Adapazarı, Kocaeli parkurlarını geçerek, 14 Kasımda İstanbul’da olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!