Diploması Dünya Saç Cerrahisi’nden

Güncelleme Tarihi:

Diploması Dünya Saç Cerrahisi’nden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 00:00

Dünyada saç cerrahisi alanında en itibarlı diploma kabul edilen “American Board of Hair Restoration Surgey’in (ABHRS)” düzenlediği yeterlilik sınavını geçen Türk dermatolog, bu alanda uygulama yapmaya yetkin gösterilen hekimler arasında yer aldı.

Şu anda dünyada Amerikan Board diploması alan 150 hekim arasına giren  Dermatoloji Uzmanı Dr. Ekrem Civaş, hem dünyada hem de Türkiye’de bu diplomayı  alan ilk Türk hekim oldu.
Saç Cerrahisi Yeterlilik diplomasının ilk olarak 1996 yılında verildiğini  bildiren Civaş, “Sınavlar yılda bir kere düzenlenip, adaylarını sadece saç  cerrahisi alanında psikometrik ve istatistiksel olarak geçerli bir sınava tabi  tutarak bu alanda yeterliliklerini belirler. Sınav, saç cerrahisinin tüm  alanlarına hakim, güvenli ve estetik birikime sahip doktorları ayırt etmek  amacını güder” diye konuştu.
Tüm bilgiler gerekli
Civaş, her hekimin de başvuruda bulunamadığını, başvuru için belli  koşullar olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Hekimin başvuru gününe kadar toplamda 500 vakaya saç cerrahisi yapmış  olması gerekiyor. Bu 500 vakanın da kayıt altına alınmış olması, hastanın  yaşından saç sıklığına, saç tipinden  saçın dökülme nedenine kadar hastanın tüm bilgilerinin de kayıtlı olması isteniyor. Uygulamanın, gelişen komplikasyonların da ayrıntılı olarak belirtilmesi gerekiyor. Bunun dışında 10 ayrı vakanın da uygulama öncesi ve sonrası  fotoğraflarının olması gerekiyor. Öte yandan bu diplomayı alan iki hekimin de referans mektubu isteniyor. Acil müdahale ile ilgili hekimin sertifikasının olması gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!