Dikkat! İleri’de moloz var

Güncelleme Tarihi:

Dikkat İleri’de moloz var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2022 15:19

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda...‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Çankaya-İleri Mahallesi...

Haberin Devamı

Çankaya-İleri Mahallesi muhtarı İbrahim Güler, mahallelerinde moloz ve çöp yığınlarının bulunduğu atıl alanın, çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet verdiğini belirterek, “Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bu alana ya yeni bir bina yapılsın ya da bir an evvel moloz ve çöp yığınları kaldırılsın” çağrısında bulundu. Muhtar İbrahim Güler mahalledeki bu sorunla ilgili şunları söyledi:

Dikkat İleri’de moloz var

KOKUDAN DURULMUYOR

Kıbrıs Caddesi üzerinde 46 numaraya denk gelen, daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan eski bir bina bulunmaktaydı. Şu an Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmadığı söyleniyor. Yaklaşık 5-6 yıl evvel bu binanın yıkımı gerçekleşti fakat hâlâ yerine yeni bir inşaat çalışması başlatılmadı. Yıkılan binanın molozları senelerdir cadde üzerinde duruyor. Bu alan atıl bir yer haline geldi çünkü çevreden geçenler çöplerini, kullanılmayan eşyalarını, evlerinde bozulan yiyecek ve içecekleri alana bırakıp gidiyor. Kıbrıs Caddesi oldukça işlek, insanlar caddeden geçerken atılan çöplerden ve oluşan görüntü kirliliğinden ötürü rahatsız oluyor. Atıklardan ve kirlilikten fareler üremeye başladı. Mahalle sakinleri son derece rahatsız. Bu alanda bir an evvel ya yeni bir inşaatın başlatılması ya da moloz ve çöp yığınlarının kaldırılıp temizletilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

Dikkat İleri’de moloz var

Dikkat İleri’de moloz var

FARELER ÇOĞALIYOR

Mahalle sakinlerinden Hasan Özsarı ve Osman Alışık ise moloz ve çöp yığınlarının olduğu alandan son derece rahatsız olduklarını belirterek, “Balkona çıktığımızda bile manzara olarak moloz yığınları ve çöpleri görüyoruz. Alana bırakılan çöplüklerden fareler ürüyor. Sayıları o kadar çoğaldı ki çözümü fare ilacında arıyoruz. Bu alanın bir an evvel değerlendirilmesi ya da bırakılan inşaat atıkları ve çöp yığınlarının temizlenmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Dikkat İleri’de moloz var

BİNALAR ESKİ ALAN YETERSİZ

İleri Mahallesi muhtarı İbrahim Güler, mahallenin diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

Dikkat İleri’de moloz var

*KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART!

İleri Mahallesi, oldukça eski bir mahalle. Kızılay’a Ulus’a hastahanelere çok yakın. Merkezi olması sebebiyle birçok kişinin tercihi fakat eski bir yerleşim yeri. Yaklaşık 50-60 senelik binalar mevcut. Yeni binalar da yapılıyor ama çoğunluğu eski binalar oluşturuyor. Herhangi yeni bir bina yapıldığında eski binalarda zamanla temel kayması gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu durum zeminin kötü olmasından değil, binaların eski olmasından kaynaklanıyor. Bu yüzden İleri Mahallesi’nin kentsel dönüşümden geçmesi gerekiyor, özellikle ada bazlı kentsel dönüşüme ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Dikkat İleri’de moloz var

*TEHLİKELİ OYUN

Eski bir yerleşim yeri olmamızdan ötürü alan sıkıntısı yaşıyoruz. Örneğin, İleri Mahallesi’nde sadece bir tane parkımız var o da yaklaşık 80 metre kare. Parkın hemen yanında bulunan elektrik trafosu, çocuklar için tehlike arz ediyor. Parkta yeterli alan olmadığı için çocukların da oyun alanı haliyle sınırlı. Özellikle yazları öğleden sonra bir sürü çocuk oynamak için parka geliyor. Alanın dar olmasından ötürü, civarda hem yoğunluk hem de gürültü yaşanıyor.

Dikkat İleri’de moloz var


İleri Mahallesi sakinleri alanda sayısı artan farelerden oldukça dertli.

BAKMADAN GEÇME!