Dikimevi faciasında şoförden iddialar

Güncelleme Tarihi:

Dikimevi faciasında şoförden iddialar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 16:13

Dikimevi’nde geçtiğimiz ekim ayında 12 kişinin ölümüne sebep olan EGO otobüsünün şoförü Erol Ayaz, hakim karşısına çıktı. 8 yıldır EGO'da şoförlük yaptığını söyleyen Ayaz, “Otobüslerle ilgili yüzeysel bir eğitim verilmişti. 200 kişilik eğitime 400 kişi girip, usulen imza atıyorduk” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Dikimevi’nde 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan EGO otobüsü kazasının ardından açılan davanın ilk duruşması Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erol Ayaz, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, EGO Genel Müdürlüğü'nün otobüsün trafiğe çıkması için bakım ve tamiri konusunda izin verilmesi talebinde bulunduğunu aktardı. Tutuklu sanık Erol Ayaz, 25 yıllık otobüs şoförlüğü geçmişi olduğunu söyledi. 8 yıldır da EGO'da otobüs şoförlüğü yaptığını kaydeden sanık Ayaz, kazadan yarım saat önce otobüsü teslim aldığını aktardı. Dikimevi istikametine giderken kaza olduğu için durmak zorunda kaldığını anlatan Ayaz, “Yolculara isterlerse inebileceklerini söyledim. Tüm yolcular otobüsten indi. Ben de el frenini çektim ama otobüs çalışır haldeydi. 4-5 dakika bekledim. Arkadaki araç sahibi otobüsü çekmemi istedi. Ben de el frenini indirdim. Otobüs şahlandı. Sağ şeride geçeyim dedim, otobüs iyice hızlandı. Nasıl oldu anlayamadım kaldırıma çıkmışım. Her şey 7-8 saniye içinde oldu. Ayak frenine bastım ama otobüs durmadı. Ben de böyle olmasını istemezdim” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

‘UYGULAMA YAPMADIM’ İDDİASI

Müşteki avukatlarının talebi üzerine sanığa EGO tarafından sürüş eğitimi alıp almadığı soruldu. Uygulamalı eğitim almadığını savunan Ayaz, “EGO, otobüslerle ilgili eğitim vermişti ama yüzeysel bir eğitimdi. 200 kişilik eğitime 400 kişi giriyorduk. Usulen imza atıyorduk” iddiasında bulundu. Yine müşteki avukatlarının niye sol şeride değil de sağ şeride doğru otobüsü sürdüğünün sorulması üzerine sanık Ayaz, öndeki otobüse vurmamak için sağ şeride geçtiğini ileri sürdü. Yine müşteki avukatlarının sorusu üzerine sanık Ayaz şu iddiaları dile getirdi: “8 yıldır EGO'da otobüs şoförüyüm. Bu süreçte 1 kez sürüş eğitimi aldım. 2 yılda bir olmak üzere 4 kez psikoteknik eğitim verildi. Verilen eğitim kaza anında kullandığım markaya ait otobüse ilişkin değil genel olarak belediye otobüslerine ilişkindi.”

EGO’NUN TAMİR TALEBİNE RET

Haberin Devamı

EGO’da otobüs şoförlüğü yapan ve daha önce kazaya karışan iki kişi de tanık olarak dinlendi. Tanık Özhan Keklioğlu, sanığın kaza yaptığı otobüslerin sorunlu olduğunu ileri sürdü. Daha önce aynı marka otobüs ile kendisinin de kaza yaptığını dile getiren Keklioğlu, "Başka arkadaşlar da bu konuda bilgi sahibi ama iş korkusundan gelmiyorlar. Ben korkumu yendim geldim” şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı Şatır, EGO Genel Müdürlüğü'nün kazaya karışan otobüsün trafiğe çıkması için bakım ve tamiri konusunda izin verilmesi talebinin reddedildiğini bildirdi. Şatır, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!