Dikilen her bir ağaç mahalleliye zimmetli

Güncelleme Tarihi:

Dikilen her bir ağaç mahalleliye zimmetli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2021 00:04

Keçiören Belediyesi, ilçede sokaklara dikilen her bir ağacı mahalle sakinlerinin zimmetine sunarak onları koruma altına alıyor. Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Her sokağımızı ağaçlandırıyor ve bu ağaçların sorumluluğunu da çocuklarımıza ve mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için başlattığı ağaçlandırma seferberliğini sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, cadde, sokak, park ve ağaçlandırma alanlarındaki ağaç dikme çalışmalarını tam kapanma döneminde de ara vermeden devam ettirirken dikilen her bir ağacı mahalle sakinlerinin zimmetine sunarak onları koruma altına alıyor.

Dikilen her bir ağaç mahalleliye zimmetli


SOKAKLARIN TAMAMINI AĞAÇLANDIRACAĞIZ

Keçiören’i, Türkiye’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı bakımından ilk sıralara taşımayı hedeflediklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şunları söyledi: “Keçiören`de kayalık alanlara bile ağaç diktik. Sevgi ile inanarak yaparsanız kayada da bozkırda da ağaç biter. Yeşil sokaklar, yeşil mahalleler, yeşil Keçiören, yeşil Ankara ve yeşil Türkiye hedefiyle ilçemizdeki sokaklarımızın tamamını ağaçlandıracağız.

SORUMLULUĞUNU VATANDAŞLARA VERİYORUZ

Vatandaşlarımızla iş birliği içinde şehrimizi yeşillendirip ve güzelleştireceğiz. Her sokağımızı ağaçlandırıyor ve bu ağaçların sorumluluğunu da çocuklarımıza ve mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza veriyoruz. Daha yaşanabilir bir Türkiye için belediyemizin tüm imkânlarını seferber ediyoruz. Keçiörenlilerin de desteğiyle şehrimizi yeşil cenneti haline getireceğiz.”

Dikilen her bir ağaç mahalleliye zimmetli


DOĞA DOSTU LARVASİT UYGULAMASI

Haberin Devamı

Öte yandan belediye, sinek ve sivrisineklerle mücadele kapsamında ilk kez bakteri kökenli biyolojik larvasit uygulamasını Kösrelik Göleti’nde uygulayarak çevre dostu bir çalışma yürüttü. Başkan Turgut Altınok, “Kösrelik göletimiz başta olmak üzere sulak alanlarda insanlara, balıklara, arılara, faydalı böceklere zarar vermeyen ekosistemi ve biyoçeşitliliği koruyan bakteri kökenli biyolojik larvasitler kullanarak sineksiz Keçiören için mücadelemizi sürdürüyoruz. Larva mücadelesi için Kösrelik Göleti, Atatürk Botanik Bahçesi, Gümüşdere Mahallesi boyunca devam eden Çubuk çayının 11 kilometrelik bölümü, Bağlum atık su kanalları ve şehrimizdeki tüm sulak alanlarda larva ilaçlamasını rutin olarak yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!