Devredilen AOÇ tedirgin ediyor

Güncelleme Tarihi:

Devredilen AOÇ tedirgin ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2007 00:00

Devredilen AOÇ tedirgin ediyorAtatürk Orman Çifliği’nin Büyükşehir Belediyesi’ne koruma amaçlı devredilmesinin ardından, sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği panelde bir araya gelen temsilciler, yasal düzenlemeden duydukları endişeleri dile getirdiler.

ATATÜRK Orman Çiftliği’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin ardından, sivil toplum kuruluşlarından yükselen muhalif ses susmak bilmiyor. TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Zafer Şahin, koruma amaçlı imar planının AOÇ’yi ’başka bir çiftlik’ yapacağını söyledi.

TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası, Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde ’AOÇ’nin Geleceğini Tartışıyoruz’ konulu bir panel düzenledi.

Panelistlerden Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Zafer Şahin, 80’lerden sonra kan kaybetmeye başlayan AOÇ’nin devlet kuruluşları tarafından parça parça paylaşıldığını ve küreselleşen İstanbul karşısında Ankara’nın bir vakum içerisine çekilmekte olduğunu söyledi. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

BAŞKA ÇİFTLİK OLACAK

"AOÇ’yle ilgili bir yasanın verileceğini öğrendik ve bu, oynanan oyunların ne ilk ne de son perdesiydi. Yasanın yürürlüğe girme süreci boyunca Melih Gökçek yoğun bir imaj ve propoganda çalışması yaptı ve biz, Koruma Amaçlı İmar Planı’nın, AOÇ’yi başka bir çiftliğe dönüştüreceğinin sinyallerini aldık. Bu süreç baştan tasarlanınca meslektaşlarımız da etkisiz kaldı."

TEKNİK DÜŞÜNCELERİN YANSIMASI

Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Hülagü Kaplan, "AOÇ’de, teknik eleman ve yerel yönetici anlayış bağının güçlendirilmemesi sorunu nedeniyle planlamaya teknik düşüncelerin yansıtılması zorlaşıyor" görüşünü dile getirdi. Aynı üniversiteden Dr. Çiğdem Varol ise "Belli bir vizyon oluşturabilmek için planlamada katılıma önem verilmeli. Sadece bilgilendirmek yeterli değil. Biz çalışma alanı ve potansiyeli görmek amacıyla yaptığımız çalışmaları ve çözümlerini katılımcılara sunduk, fakat Büyükşehir Belediyesi görüşlerimizi alma yolunda pek girişimde bulunmadı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!