Devre biterken hedef galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Devre biterken hedef galibiyet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2021 23:58

Süper Ligde oynadığı son 3 maçı kaybeden ve küme düşme potasına inen kırmızı-siyahlılar, son dönemde çıkışa geçen rakibi önünde kazanmayı amaçlıyor. Eryaman Stadı’ndaki mücadeleyi, hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Ligde ilk devrenin son hafta maçında bugün Trabzonspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak 21. hafta mücadelesini hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.
Ligde oynadığı son 3 maçta (Galatasaray, Fatih Karagümrük ve Göztepe) kaybeden kırmızı-siyahlılar, güçlü rakibi karşısında kazanıp, hem kritik 20 puan barajını geçmeyi hem de üst grupla olan puan farkını azaltmayı amaçlıyor. İddiasını ortaya koymayı hedefleyen ve oynadığı son 4 maçta, 3 galibiyet ve bir beraberlik elde eden Trabzonspor’da, Başkenteki müsabakaya 3 puan parolası ile çıkacak.
Geçen sezon Ankara’da oynanan maçı konuk takım 2-0 kazanırken, Trabzon’daki müsabaka 2-2 sonuçlandı.

6 MAÇTIR DEPLASMANDA KAYBETMİYOR

Sezon başından bu yana puan istikrarını yakalayamayan Gençlerbirliği, ara verilmeden başlayacak ligde, üst üste iki maçını iç sahada oynamanın avantajını kullanmayı hesaplıyor. Trabzonspor ise deplasmanda 6, toplamda ise 4 maçtır kaybetmiyor. 2 takım arasında bugüne kadar oynanan maçlarda; bordo-mavili takım 46, kırmızı-siyahlılar ise 14 kez galip geldi. 23 maç ise berabere sonuçlandı. Teknik Direktörler Abdullah Avcı ile Mustafa Kaplan’ı karşı karşıya getiren 2 maçı ise Avcı’nın ekipleri kazandı. Zorlu müsabaka öncesinde, konuk takımda Ekuban ve Nwakaeme 5’er, Afobe ise 4 golle öne çıkıyor. Beştepe cephesinde en golcü isimler ise 4 golü bulunan Candeias ile 3 gol atan Piris da Motta.

CEZALI OYUNCULAR TAKIMA DÖNÜYOR

Gençlerbirliği’nde cezalı oyuncuların dönüyor olması teknik ekibi mutlu ederken, diğer yandan sakat oyuncularla ilgili bilgiler, kadro konusunda yine farklı tercihleri ön plana çıkaracak gibi duruyor. Candeias, Sefa ve Arda, zorlu maçta takımdaki yerlerini alabilecek. Sakatlığını atlatan ve hafta içinde takımla idmanlara çıkan Stancu’nun, maç eksiği olduğu için oynama şansı az gibi. Ayite’nin de durumu belirsiz. Ağrılarının artmasından şikayetçi olan kaleci Nordfeld’in yerine kaleyi yine Übeyd’in koruması bekleniyor. Göztepe maçında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Johansson’un savunmadaki görevini, Ömürcan üstlenecek. Eşi doğum yapacağı için, Göztepe maçı öncesinde izin alıp Fransa’ya giden ve önceki gün Ankara’ya dönen Sio, kendini iyi hissetmesi durumunda 11’de maça başlayacak.
Ara dönemde Gençlerbirliği’den, Trabzonspor’a transfer olan Berat Ayberk Özdemir, teknik direktör Avcı’nın görev vermesi halinde, eski takım arkadaşlarına rakip olacak.

Devre biterken hedef galibiyet


DUAYEN BAŞKANA DUYGUSAL ANMA

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulübü, onursal başkan İlhan Cavcav’ı vefatının 4. yıl dönümünde yayımladığı videolu mesajla andı.
Anma mesajında, “Onun Gençlerbirliği sevgisi, bizlere bıraktığı en büyük emanet. Bu emaneti yaşatmak, layık olduğu yerlere yeniden çıkarmak da bizim ona sözümüz. Sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Her sokağın denize değil mücadeleye çıktığı bu kentte, ensesini güneşin, yüzünü ayazın kavurduğu sert rüzgarların çocukları, bozkır denizine, doğan güneşe bakarak ufka doğru hayal kurdu. Ankara’yı yurt edinen değirmenci babanın oğlu İlhan Cavcav da bu bozkır gençliğinin, güneşe bakan gelinciklerin hayallerinin lideri oldu” ifadeleri kullanıldı.

4 YIL ZORLU GEÇTİ

Başkan Murat Cavcav mesajında, şu ifadelere yer verdi:
“4 yıl önce kulübümüzün onursal başkanını, babamı kaybettim. Yokluğunda 4 yıl hepimiz için hayli zorlu geçti. İlhan Cavcav’dan aldığım en büyük dersler, emeğe ve alın terine saygısı, etik değerlere olan bağlığı ve Gençlerbirliği’ne olan aidiyetiydi. Bize bıraktığı bu değerlerin ışığında Gençlerbirliği’ni en iyi yerlere getirmek, layık olduğu günleri yeniden yaşatmak en büyük amacım. Onursal başkanımız, babam İlhan Cavcav’ı sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyorum.”
Türkiye Futbol Federasyonu ve Ankaragücü Kulübü de İlhan Cavcav için anma mesajları yayımladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!