Devlet Tiyatrosu ödülleri topladı

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatrosu ödülleri topladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2011 00:00

Sanat Kurumu’nun 2010- 2011 dönemi Tiyatro Ödülleri’ni Ankara Devlet Tiyatroları (ADT) topladı. ADT sanatçıları toplam dokuz dalda ödül aldı.

Haberin Devamı

SANAT Kurumu’nun 2010- 2011 dönemi Tiyatro Ödülleri’nin sahipleri belirlendi. Ankara Devlet Tiyatroları (ADT) sanatçıları dokuz dalda ödül aldı.
 En İyi Yönetmen Ödülü’ne, Tiyatro Baykuş’un sahnelediği Vahşi Batı oyunuyla Levent Suner, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Soğuk Bir Berlin Gecesi” oyunuyla Fulya Koçak, Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü’ne ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yapımı “Palto” ile Burcu Tutkun Oruç layık görüldü.  En İyi Sahne ve Giysi Tasarımı Ödülleri’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Sönmüş Yıldızlar” oyunundaki çalışmasıyla Sergey Skomorohov, En İyi Işık Tasarımı Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Sönmüş Yıldızlar” oyunundaki çalışmasıyla Ahmet Karademir, En İyi Müzik Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” 11 Tablo gösterisindeki çalışmasıyla Cem İdiz layık görüldü.

Haberin Devamı

Soğuk Berlin Gecesi’ne ödül

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Soğuk Bir Berlin Gecesi” adlı oyundaki yorumuyla Olcay Kavuzlu ile “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu” oyunu ile Levent Çelmen layık görülürken, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği “Giderayak” ile Yıldırım Şimşek de Övgüye Değer Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. En İyi Çeviri Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Yastık Adam” oyunu ile Yusuf Eradam layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!