Detay Sanat'ta 'Gazili Hocalarım' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Detay Sanatta Gazili Hocalarım sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 11:40

Detay Sanat'ta 'Gazili Hocalarım' sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- DETAY Sanat Galerisi 'Gazili Hocalarım' isimli karma sergi ile yeni sanat sezonunu açtı. Galeri yöneticisi Aysun Şener, Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmış ve çalışmakta olan 32 elit sanatçının eserlerini sergilemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Serginin açılışında konuşan Aysun Şener, "Ülkemiz resim ve heykel sanatının tarihsel gelişim süreci içerisinde yer alan seçkin sanatçıları ve eserlerini sanata değer verenlerle galerimizde buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan ve yapmakta olan 32 sanatçının eserleri 21 Aralık 2016 tarihine kadar izlenebilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatları ile 1926 yılında genç Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlanması yolunda öğretmen yetiştirmek amacıyla Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü kurulduğunu belirten Şener, Enstitünün uzun yıllar bu isimle hizmet verdikten sonra 1982 yılında Gazi Üniversitesi kimliğine kavuştuğunu hatırlattı, şunları söyledi:

"Gazili Hocalarımla isimli sergimizle işte bu kurumlarda yetişmiş aynı kurumda öğretim görevlisi olarak farklı kuşaklarda çalışmış sanatçılarımızı bir araya getiren sergi, başta Prof. Dr. Turan Erol, Prof. Dr. Hasan Pekmezci, Himmet Gümrah, Söbütay Özer, Nevzat Akoral heykeltraş Burhan Alkar, adlarını saymakla bitiremeyeceğim Gazili gelişen, değişen ve derinliği olan 32 sanatçının evrensel boyuta ulaşabilmiş eserlerini sergilenmektedir. Bu sanatçılarımız her biri evrensel çizgilerinin yanı sıra birçok sanat eğitimcisi ve sanatçı yetiştirerek ülkemiz kültür ve sanatına önemli katkılar sağlamışlardır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!